Yerel Gündem Programı'nda bu hafta Gazeteci Bekir Güneş'in konukları dokuz8HABER Düzce Muhabiri Özel Çelik, dokuz8HABER İzmir Temsilcisi Alper Baran Esin, Artvin'den Gazeteci Uğur İstanbullu, Diyarbakır'dan Gazeteci Nesrin Erdoğmuş, Eskişehir'den Ozan Devrim Yay, Antalya'dan Gazeteci Pelin Tunç, Adana'dan Habere Güven Genel Yayın Yönetmeni Güven Boğa, Van'dan Gazeteci Arif Karakaş, Manisa'dan dokuz8HABER Editörü Çetin Yılmaz oluyor.

Şırnak'tan Antalya'ya, Zonguldak'tan Mersin'e Türkiye'nin farklı kentlerinde yaşanan gelişmeleri yerelde bulunan gazeteciler aktarıyor.

dokuz8haber Düzce muhabiri Özel Çelik bölgeden aktardı : 23 yıl önce bu tarihlerde yaşanan depreme benzeyen bir sabaha uyandık. Halk endişeli ve panik halinde sokaklara döküldü. Çok şükür ki can kaybımız olmadı. 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin ardından yenilenen binalar hayat kurtardı. Kızılay sabaha kadar bekleyen yurttaşlara çorba ve battaniye dağıttı. Depremin etkileri gün içerisinde azaldı, insanlar normal rutin hayatlarına döndüler. Adliye binası deprem sonrası yapılmış olsa da dış mantolamanın hasarlı olduğu anlaşıldı. Binanın dış yüzeyi fayans olduğu için düşmeleri esnasında ciddi yaralanma ve can kaybına sebep olabilirdi. 

Eskişehir'den Ozan Devrim Yay: 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında kadınlar yoğun bir hazırlıktalar. Her yıl olduğu gibi Eskişehir Demokratik Kadın Platformu tarafından Espark önüne çağrı yapıldı. 

HDP'nin Eskişehir'de sınır ötesi operasyonları protesto etmek amacıyla düzenlediği basın açıklaması engellendi.

Mukadder Alakuş isimli hasta tutsağın AİHM başvurusu ardından Birleşmiş Milletler'den önemli bir karar geldi. Karar AYM'nin etkili bir iç hukuk yolu olmadığına hükmetti. 

Gaziantep'ten Ali Vefa Yurdal : Karkamış'a atılan 5 roket sonucu 2 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 

dokuz8haber İzmir Temsilcisi Alper Baran Esin: 25 Kasım kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 günlük bir program açıklandı. HDP'nin de bu anlamda çalışmaları var. Dün bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Kadın mücadelesinin devam edeceğine dikkat çekilirken, doğa talanına da dikkat çekildi. 

Aydın'dan Gazeteci Umut Aldi: Aydın'da son 3 gün siyasi açıdan oldukça hareketli geçti. Nazilli Belediye Başkanı AKP'ye geçti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün rozeti takıldı. İYİ Parti Aydın'da çalkantılı bir zamandan geçmekteydi. İYİ Parti Nazilli Teşkilatı belki de Türkiye'de en çok başkan değiştiren ilçe teşkilatlarından bir tanesi. 

Adana'dan Habere Güven Genel Yayın Yönetmeni Güven Boğa: Adana'da SASA açıklaması gündemde. Petrol-İş Sendikası basın toplantısında sendikalaşan işçileri düşmanlaştıran işveren tutumu teşhir edildi. Buna dönük 28 Kasım Pazartesi günü saat 16:00'da yapılacak basın açıklamasına Adana'daki tüm demokratik kitle örgütleri ve sendikaları davet etti.

Diyarbakır'dan Gazeteci Nesrin Erdoğmuş: Diyarbakır'da valilik tarafından tüm gösteri ve basın açıklamalarına eylem yasağı getirildi. Bu sadece Diyarbakır'da değil Bitlis, Urfa, Şırnak ve Van'a da aynı yasaklar getirildi.

25 Kasım'a yönelik Dicle-Amed Kadın Platformu bir bildiri yayınladı. Basın açıklamasını Bahar Karakuş okudu. Kadınların her alanda şiddet gördüğü açıklandı. Ve her alanda bu şiddet ile mücadele edileceği ilan edildi. 

Van'dan Gazeteci Arif Karakaş: Van'ın gündemi kışa bağlı olarak ekonomik sorunlardan başlıyor. Odun-kömür fiyatlarındaki artış, artan hayat pahalılığı halkın belini bükmeye devam ediyor. 

25 Kasım kapsamında HDP Van milletvekili Muazzez Orhan adliye'den hasta tutsaklara kart gönderme etkinliği gerçekleştirdi. Kadın ve gençleri 25 Kasım'daki yürüyüşe davet ettiler.

Valilikler İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırı arkasından zaten 6 yıldır devam eden eylem/etkinlik yasaklarını devam ettiriyor.

Artvin'den Gazeteci Uğur İstanbullu: Artvin'de 25 Kasım kapsamında eylem ve etkinliklere hazırlıklar sürüyor. Yoksulluk, işsizlik ve ekonomik kriz tüm Türkiye'nin olduğu gibi Artvin'in de en önemli gündemi.

Antalya'dan Gazeteci Pelin Tunç: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Bocek 25 Kasım kapsamında düzenlenen çalıştaya katıldı. Yerel yönetimler olarak kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesinde çalışmalarının arttırılacağını söyledi. Antalya HDP İl Örgütü, TSK'nın sınır ötesi operasyonlarını protesto etti.

Manisa'dan Ege Press Genel Yayın Yönetmeni Çetin Yılmaz: Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Manisa'yı ziyaret etti.  

Altılı Masa Manisa'da Gelecek Partisi'nin daveti ile toplandı.