Bekir Güneş'in hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programında bu hafta ekonomik kriz ve siyasi tartışmalar konuşuldu.

Kentlerin gündemine Zamlar ve seçimin yaklaşması ile birlikte aday adayları var. Birçok kentte il başkanları seçimlerde aday adayı olabilmek için istifa etti. 

MANİSA'DA AKP ÜYELİK İÇİN KÖMÜR DAĞITIYOR

Manisa'dan Gazeteci Meltem Erdinç, Manisa'da özellikle muhalefet cephesinde yaşanan krizi anlattı. Manisa'da il başkanlığı için birçok ismin aday olduğunu belirten Erdinç, genel merkezin de zaman zaman dahil olduğunu söyledi. CHP'de ise il başkanlığı ile genel merkez arasında beli tartışmaların olduğunu belirten Erdinç, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in de dahil doluğunu ifade etti. AKP'de ise üyelik çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Erdinç, üyelik için mahallelerde kömür dağıtıldığını vurguladı. 

BİTLİS GAZETECİLER CEMİYETİNE HIRSIZLAR GİRDİ

Bitlis Gazeteciler Cemiyetine geçtiğimiz hafta hırsızlar girmişti. Hırsızlar cemiyetin birçok malzemesini ve kapısını da çaldı. Cemiyet Başkanı Sinan Aygül yaşanan durumun çok trajikomik olduğunu söyledi. Kapının daha sonra bulunduğunu belirten Aygül, kapı için tutanak tutulduğunu söyledi. Birçok defa gözaltına alınıp tutuklandığını da ifade eden Aygül, hükümetin sansür yasasını ilk kendisi üzerinde denediğini belirtti. 

ANTEP'TE SINIRDA GERGİNLİK YOK

Gaziantep'ten Gazeteci Ali Vefa Yurdal, Gaziantep'te ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını vurguladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününe de dikkat çeken Yurdal, öldürülen ve tutuklanan gazetecilere dikkat çekti. Suriye sınırında bir gerginlik olmadığını ifade eden Yurdal, "Birkaç ay önce ciddi gerginlik vardı ama şuanda bir sorun yok. Sınır gayet sakin" dedi. 

VAN'DA SOĞUK HAVALAR ETKİLİ

Van'dan Gazeteci Arif Karakaş, Van'da kar yağışının bir gün sürdüğünü ve devamının gelmediğini belirtti. Soğuk bir havanın olduğunu belirten Karakaş bu soğukların maddi durumu iyi olmayanları çok olumsuz etkilediğini söyledi. Karakaş, Van'da siyasi atmosferin de çok sıcak olduğunu ifade eden Karakaş, "Van'da CHP il Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. CHP'nin burada çalışmaları çok yoğun sürüyor. Adayların kim olacağı bölgede tartışılıyor." dedi. 

PERVİN BULDAN'IN KARS'TA YAPTIĞI ADAYLIK AÇIKLAMASI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan geçtiğimiz hafta Kars'ta HDP'nin kendi adayıyla seçime gireceğini açıkladı. Bu açıklama Türkiye geneli çok tartışıldı. Kars'tan Demokrat Haber Editörü Selda Manduz HDP'nin bu açıklamasını değerlendirdi. Manduz, açıklamayı ittifaklar açısından çok olumlu görmediklerini belirterek, "HDP'nin içinde olduğu ittifaklar bile bu açıklamayı ilk defa öğrenmiş olabilir. Çünkü ittifak içindeki partiler farklı açıklamalar yaptı. Kars'ta ise seçim süreci sıcak başladı." diye konuştu.