Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon Euro istediği iddia edilen Veyis Ateş, konuya dair yayınlanan ses kaydına ilişkin "Montajlama yöntemiyle oluşturulduğu açık" iddiasında bulundu.

Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon Euro istediği iddia edilen Veyis Ateş, konuya dair yayınlanan ses kaydına ilişkin "Montajlama yöntemiyle oluşturulduğu açık" iddiasında bulundu. Türkiye İşçi Partisi Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, HaberTürk sunucusu Veyis Ateş ve firari Sezgin Baran Korkmaz konuşmalarının iki dakikalık ses kaydını yayımlamıştı. Ateş'in Twitter hesabından paylaştığı açıklamaları şöyle: "Kamuoyuna saygıyla; Sosyal medyada bana ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınlanmıştır. Sezgin Baran Korkmaz ve örgütünce, yasa dışı yollarla kaydedilen ve farklı telefon konuşmalarımdan kaydedilerek oluşturulan bu ses kaydının, montajlanma yöntemiyle oluşturulduğu açıktır. Ulusal ve uluslararası yargıda dolandırıcılık iddiasıyla aranan, katıldığım televizyon programına bağlanıp "Benim ABD'de hiçbir hukuki sorunum yok ve aranmıyorum." dedikten 24 sonra, ABD'nin talebiyle Avusturya 'da tutuklanan, kendi ifadesiyle "Tanrının yetiştirdiği bu özel insanın" yurtiçi ve yurtdışındaki bağlantıları bana yapılan bu son kumpasla kendini deşifre etmiştir. Sahibi tutuklanan birtakım şahıslar, iş üstü yakalanmanın telaşıyla alelacele montajlanmış bu ses kaydını, tıpkı geçmişteki örnekleri gibi sosyal medyada servis etmişleridir. "Bu özel insan" nihayet yargı önünde hesap verecektir.   Bir kez daha tekraren ifade ediyorum. Bu ses kaydı oluşturulmuş bir ses kaydıdır. Büyük bir hezeyan yaşayan bu şahısla yaptığım hiçbir telefon görüşmesinde kendim veya başkaları adına herhangi bir maddi talebim olmamıştır. iftira ve hakaret niteliği taşıyan bu ses kaydını oluşturanlar, Sezgin Baran Korkmaz'ın medyadaki paralel yapılanmaları ve bu kumpasa aracılık yapanlar hakkında hukuki haklarım mahfuzdur. Bilgilerinize saygıyla sunarım."

NE OLMUŞTU?

Ahmet Şık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasında geçen 12 dakikalık konuşmanın, İsmail Saymaz’ın bugünkü yazısında bahsettiği kısmına ait ses kaydı budur” diyerek görüşmenin ses kaydına ait YouTube linkini paylaştı. Ses kaydına göre konuşulanlar: Veyis Ateş: Şu an canın yaralı, kızgınsın, öfkelisin, dünyayı ateşe verirsin. Bu tarafın hassasiyet duyduğu şeyi sana iletmek istiyorum Sezgin Baran Korkmaz: Masaya sen otur benim yerime Veyis Ateş: Nasıl istersen. Senle ilgili beklenti ve istedikleri ses çıkarmadan bir süre beklemen. Samimiyetini göstersin, gerekeni yaparız diyorlar. Sezgin Baran Korkmaz: Samimiyetimizi nasıl göstereceğiz abi Veyis Ateş: Söz ettiğim meblağı istiyorlar Sezgin Baran Korkmaz: 10 milyon Euro’yu verdiğim zaman