Haber: Belgizar Abiri Şimşek

CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Ağbaba,Malatya'da hasar tespit durumunda yapılan değişiklikleri eleştirerek, " İnsan canı siyaset üstü konu edilmesi gereken bir husustur." dedi.

WhatsApp Image 2023-05-08 at 22.01.39

CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, basın mensuplarıyla bir  araya gelerek, gündem değerlendirmesinde bulundu. Ağbaba' Malatya yerelinden hareketle eleştiri oklarını yine yerel yöneticilere çevirdi. Malatya'nın diğer deprem illerinden farklı olduğunu söyleyen CHP'li Ağbaba Malatya'nın sorun ve çözüm önerilerini sürekli kamuoyu gündemine taşıdığını söyledi.

"GERÇEK NE İSE ONA GÖRE TESPİT YAPILMALI"

 Ağbaba, basına verdiği demeçte, Türkiye'de,  sanki Malatya'da deprem yaşanmamış gibi oluşan hissiyatı yok etmeye çalıştığını söyledi. Ağbaba açıklamalarının devamında, "Artık Türkiye, Malatya'da deprem yaşandığını görmeye başladı. Üzerinde durmamız gereken birkaç nokta var. Bir depremi yaşadık ama ondan sonraki süreç  sizde takdir edersiniz ki çok doğru yönetilmedi. Belirsizlik içindeki bir dönemle karşı karşıyayız. En basiti ülke yönetimine güvenilmesi gereken bu dönemde  güvenin yok olduğunu, yerle bir olduğunu görüyoruz. Malatya'da birkaç kez hasar tespiti yapıldı. Müthiş bir kafa karışıklığı oluştu.  Ağır hasarlı deniliyor, arkasından orta ya da az hasarlıya çevriliyor. Müracaatlarda kulağımıza gelen dedikodular var. Bunun mutlaka bir düzene girmesi gerekiyor.İnsan canı siyaset üstü konu edilmesi gereken bir konudur. Gerçek ne ise ona göre tespit yapılmalı." dedi.

Malatya'da düzensizliğin hakim olduğunu söyleyen Ağbaba, halkın yerel yöneticilere "Maalesef dışarıdan gelen insanlar burada  bazen araba arkasında bazen çadırda iş yeri açarak Malatya ekonomisini olumsuz etkiliyor. Burada mağdur olan kesim Malatya'nın kendi esnafıdır. Malatya'nın dışarıdan gelen deprem görmeyen kişilerin esnaflık yapmasına ilin müsaade etmemi gerekiyor. Bu konuda mutlaka tedbir alınmalı.  Dışarıdan gelen esnafın önü kesilmeli." açıklamasında bulundu.

WhatsApp Image 2023-05-08 at 22.01.40

"MALATYA ADETA TALAN EDİLİYOR"

Değerlendirmelerinin devamında Malatya'nın  rezaleti yaşadığını belirten Ağbaba, sözü Cumhurbaşkanı'na getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hasarlı yapılarla ilgili sözlerini hatırlatan Ağbaba, "Cumhurbaşkanı önce ağır ve orta hasarlı binalar yıkılmalıdır' dedi.Ardından belediye 'ağır hasarlı binalar yıkılmalıdır' dedi. Evini, iş yerini kaybeden vatandaş yerini boşattı. Kapısını penceresini söktü, şimdi ise tekrar dönmek durumunda kaldı. Bu tamamen basiretsiz, beceriksiz bir anlayışın ürünü olarak  görülüyor. Yine, anormal şekilde hırsızlık oluyor. Parkesinden musluğuna kadar Malatya adeta talan ediliyor. Bu konuda da tedbir alınması gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Sözlerini Türkiye'deki yoksulluk rakamları noktalayan Ağbaba, "Bir diğer problem de şu, esnaf ve konut sahipleri yarın ne olacağını bilmiyor. Türkiye'de 34 milyon 644 bin kişi  sofrasına iki günde bir et, tavuk ya da balık yemeği koyamıyor. Nerdeyse nüfusun yarısı et, tavuk ve balıktan mahrum yaşıyor" açıklamasında bulundu.

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu