Haber: Ünzile Ersoy 

Amerika Birleşik Devletleri’nin, Türkiye toprakları üzerinde yaşandığı iddia edilen Ermeni Soykırımı’nı müfredat programa alınacağını açıklamasının ardından Vatan Partisi cephesinden konuya ilişkin sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. Parti Genel Başkanı Perinçek’in "Türkiye ABD’nin Ermeni Soykırımı Eğitim Yasasına lafla değil eylemle yanıt vermelidir" sözlerinin ardından, Vatan Partisi Sakarya İl Başkanlığı şehrin işlek bölgelerinden Çark Caddesi’nde bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın hemen başında söz konusu durumun uluslararası hukuka aykırılığına değinilirken, Birleşmiş Milletler’in Soykırım Sözleşmesi’ne göre, ancak yetkili mahkemelerin soykırıma hükmedebileceği hatırlatıldı.

“ABD bu tasarı ile kendi hukukunu da çiğnemektedir”

Vatan Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Aylin Kum tarafından yapılan açıklamada ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin aldığı üç ayrı kararla, 1915 olaylarındaki eylemlerin Yahudi soykırımı ile  aynı sınıflama içinde olmadığına hükmettiğini hatırlatılarak, “ABD, Ermeni Soykırımı yapıldığına hükmedemez ve bu hukuk dışı yargıyı eğitim müfredatına alamaz! Çünkü ABD Temsilciler Meclisi, yetkili mahkeme değildir! ABD yetkili bir mahkeme olmadığı gibi Türkiye’yi eli kanlı olmakla suçlayacak en son ülkedir. Güya dünyanın en demokratik, hukuk üstünlüğünü savunan ülkesinin, Uluslararası hukuku nasıl çiğnediği bir kez daha gözler önündedir.  ABD bu tasarı ile kendi hukukunu da çiğnemektedir. Çünkü ABD hukuku da uluslararası hukukla bağlıdır.

Uluslararası yargıda ve uluslararası hukukta soykırım meselesi hakkında görüş birliği sağlanmıştır;

1. Soykırım, bir hukuk kavramıdır, bir suç tanımıdır. 
2. Soykırım suçunun varlığına, yetkili mahkeme karar verir. 
3. Soykırım suçunu, hükümetler, kurumlar veya milletler işleyemez. 
4. 1915 olaylarında soykırım işlendiğine dair yetkili mahkeme kararı yoktur.
5. Herhangi bir parlamento, cumhurbaşkanı, hükümet ve benzeri kurumlar 1915 olaylarında “soykırım yapıldı” yargısında bulunmaya yetkili değildir.

“Amaç Türk milletini katliamcı bir millet ilan etmektir”

ABD Uluslararası hukuku bilmediği için mi Ermeni Soykırımı Eğitimi Yasasını gündeme getirmektedir? Amaç bellidir. Amaç Türk milletini katliamcı bir millet ilan etmektir, amaç Türkiye’yi yönetenlerin üzerinde baskı oluşturup Türkiye’nin taviz vermesini sağlamaktır. ABD bu kararı ile Türkiye’yi hizaya getirmeye çalışmaktadır. Avrupa başkentlerinden dile getirdiğimiz gerçeği bir kez daha tekrarlayalım; Ermeni soykırımı yalanı emperyalist bir yalandır.

Ermeni katliamı türünden iddialar, Birinci Dünya Savaşı yıllarında Türkiye’ye karşı savaşan emperyalist ülkeler tarafından bir propaganda malzemesi olarak kullanılmıştı. Son dönemlerde ise ABD’nin bu emperyalist propagandanın baş mirasçısı olduğunu görüyoruz.

Eli kanlı ABD ‘ye sesleniyoruz: Atomu parçalayabilirsiniz, ancak Türkiye’yi parçalayamazsınız. Türkiye’nin hukuka dayanmayan yalanlarla bölünemeyeceğini görmeyen bir hükümet, bu yalanlarla Türkiye’yi bölmek isteyen bir muhalefet var.

“İstiklal Savaşı ile emperyalistleri topraklarımızdan defettik”

Türk Hükümeti Ermeni Soykırımına ilişkin tarihi araştırmalar yapmanın peşinden koşuyor. Sayın Doğu Perinçek önderliğinde yürüyen 10 yıllık mücadeleyle Ermeni Soykırımı yalanı tarihin çöplüğüne atılmıştır. Fakat Türk Hükümeti hala bu gerçeği kavrayamamıştır. Avrupa bile bu gerçeği kabul ederken ne hükümet ne muhalefet “Soykırım yapmadık, Vatan Savunduk” diyememektir. ABD’den korktuğu için Türkiye’yi savunamayanlar, ABD’ye alet olduğu için Türkiye’yi parçalamak isteyenler kaybedecektir. Tarihi boyunca destanlar yazmış bir milletiz. Ergenekon dağını erittik. İstiklal Savaşı ile emperyalistleri topraklarımızdan defettik
 

Her destan kahramanlarla yazılır

15 Temmuz hain darbe girişimini yerle bir ederek destan yazdık. Her destan kahramanlarla yazılır.
Ergenekonu eriten demirci bir kahramandır. İstiklal Savaşının başkomutanı Mustafa Kemal bir kahramandır. Ermeni Soykırımı yalanını bitiren lider Doğu Perinçek bir kahramandır,  15 Temmuz günü gözünü kırpmadan ölüme giden Ömer Halis Demir bir kahramandır.
Sakarya’nın bağrından çıkmış, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü için savaşan Gaffar Okkan bir kahramandır. Bugünde destanımızı kahramanlarla yazacağız.
O nedenle kahramanlardan yetki istiyoruz. Güçlü devlet, güçlü meclis için yetki istiyoruz.  İncirlik Üssü TSK’nın tam kontrolüne geçsin diye yetki istiyoruz.  PKK’nın siyasi kolu HDP’nin kapatılması için yetki istiyoruz. ABD’nin saldırı ve darbe aracı olan NATO’dan çıkmak için yetki istiyoruz. Amerika’dan korkmayanların meclisini kurmak için yetki istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Sakarya-6