Emekçi ve işçilerin maaşlarından ağır vergi kesintilerine tepki gösteren sağlıkçılar, "Vergide adalet" talebiyle Urfa, Adana ve Antalya’da eylem yaptı.   

Urfa Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şubesi, Göbeklitepe Vergi Dairesi Müdürlüğü önünde taleplerini bir kez daha dile getirdi. 

"Vergide adalet istiyoruz" pankartının açıldığı eylemde açıklama yapan Urfa Tabip Odası Genel Sekreteri Derya Bulgur, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz gün sanal medya hesabından paylaştığı "vergide ihbar" dönemine dair paylaşımına tepki gösterdi. Bulgur, Şimşek'in, paylaşımındaki "İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek" sözlerini hatırlattı. Şimşek'in sözlerini "vergi kayırmacılığı örtbas etme" olarak nitelendiren Bulgur, "Hükümetin maliyeden sorumlu bakanı Şimşek, çalışanın ve emeğiyle geçinen halkın sırtından alınan vergileri azaltmak yerine, vergi adaletsizliğini gizlemek maksadıyla vergi vermeyen ya da kazancına göre sembolik vergi veren kesimleri kayırma politikalarına ‘ihbarcılık’ kılıfıyla örtbas etmeye çalıştığı anlaşılıyor" diye konuştu. 

BAKANA SORULAR

Bulgur, Bakan Şimşek'e şu soruları yöneltti:

"* Bizlerden ek vergi kesintileri yaptığınız oranlarda vergi aldığınız şirket var mı? 

* Vergi kaçıranları hepimizden daha iyi biliyor ve tanıyorsunuz. Kazancına göre düşük ve ya hiç vergi vermeyenleri kollamaya devam edecek misiniz? 

* İhbarcılığın adaletsiz ve eşitsiz vergi toplama politikanızı örttüğünü düşünüyor musunuz?

* Vergisini sildiğiniz, yüksek vergi muafiyetleri sağlayarak kamudan beslediğiniz şirketlere desteğinizi kesecek misiniz?

* Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

* Halkımızdan alınan adil olmayan ekonomik ve sosyal eşitsizliğe kaynaklık eden dolaylı vergileri azaltmayı düşünüyor musunuz?

* Kamuda gösterişe şatafata israfa dayalı harcamaların son bulacağını söylediğiniz tasarruf paketinin çalışanların sırtına yeni yükler getirmeyeceğini söyleyebilir misiniz?"

Açıklama, "Vergide adalet istiyoruz" sloganlarıyla sona erdi.

ADANA

Adana Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şubesi üyeleri, “Vergide adalet” talebiyle Levent Aile Sağlığı Merkezi önünde bir araya geldi. Adana Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Özden Polatöz, vergide adalet taleplerini yineleyerek, "Halkın sağlık hakkı, sağlık çalışanlarının haklı mücadelesi ve vergi adaleti için yürüttüğümüz mücadele karşılık bulana dek sürecek. Vergide ve gelirde adalet mücadelesine tüm çalışanları davet ediyoruz" dedi.

ANTALYA

SES Antalya Şubesi üyeleri, Siteler Aile Sağlığı Merkezi önünde “Vergide adalet” talebiyle bir araya geldi. SES Antalya Şubesi Eşbaşkanı Dr. Kaan Taşer, sağlık çalışanları olarak on dört haftadır alanlarda “Vergide adalet” talep ettiklerini belirterek, talepleri karşılanana kadar mücadele edeceklerini söyledi.