Eski AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi ve eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, kara para aklama suçundan yargılandığı davada tutuklandıktan sonra 13 ay boyunca cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Gelişmeyi, gazeteci İsmail Saymaz duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Ban'ın tahliye edilmesi, suç örgütü lideri Sedat Peker'in, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’ndan rüşvet iddiasıyla yayınladığı videoların ardından gerçekleşti. Sedat Peker, bu videolarda Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren'den sermaye artırımı için 12 milyon lira rüşvet talep ettiğini iddia etmişti.

Mine Tozlu Sineren bu talebi reddettikten sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun Sineren ile görüştüğünü ve bu konuda danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini iddia etmişti. Sineren bu iddiaları doğrulamıştı.

Ayrıca, Ağustos 2022'de Ünsal Ban'ın Zehra Taşkesenlioğlu'na boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira tazminat talep ettiği ortaya çıkmıştı. Çiftin yaklaşık 5 milyon avroya, Malta bandıralı bir tekne kiraladıkları da belgelenmişti. Bu gelişmelerin ardından Zehra Taşkesenlioğlu, boşanma aşamasındaki eşi Ünsal Ban ve Sedat Peker'den şikayetçi olmuştu. Bunun sonucunda Ünsal Ban, Muğla'nın Milas ilçesinde Zehra Taşkesenlioğlu'na ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamalarıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı.