İstanbul Fatih Tapu Müdürlüğü'nde görevli iki personel, yetkisiz kişilere 136 kişinin taşınmaz ve nüfus bilgilerini sızdırdı. Yapılan bir ihbar üzerine başlatılan soruşturmada, memurlar Rıza K. ve Yusuf D'nin emlakçılar ve iş takipçilerine bilgileri verdiği tespit edildi.

Memurların bilgilerini sızdırdığı 136 kişi arasında 43 ünlünün olduğu öğrenildi. Memurlar, 43 ünlünün TC kimlik numaralarını alarak Nüfus ve Vatandaşlık Portalı'na girip eş, kardeş, anne ve baba bilgilerine de baktıkları ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre; savcılığın yürüttüğü soruşturmada, iki memur hakkında "Kişisel Verilerin Ele Geçirilmesi" suçundan iddianame düzenlendi. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan memurlar, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Karar, Bölge Adliye Mahkemesi'ne itiraz edildi. Mahkeme, itirazın kabulüne karar vererek, her bir ünlünün ayrı ayrı mağdur olduğunu ve her bir mağdur için ayrı ceza verilmesi gerektiğine hükmetti. Ancak, herhangi bir mağdurun itirazda bulunmaması nedeniyle karar sadece eleştiri boyutuyla kaldı.

Raporun içerisinde aralarında İrem Sak, Simge Sağın, Bensu Soral, Burcu Biricik, Mazhar Alanson, Serdar Ortaç, Nagehan Alçı, Bade İşcil, Yasmin Erbil ve Seranay Sarıkaya gibi yüzlerce ünlünün bulunduğu anlatıldı.