Basın açıklamasını Devrimci Gençlik Dernekleri adına Zeynep  Büşra Islak okudu. Islak, "Üniversite öğrencileri olarak hakkımız olanı istiyor ve bu krizin faturasını ödemeyeceğimizi haykırıyoruz. Pandemi sürecinin başından beri Saray Rejimi'nin memleketi süreklediği ekonomik krizden, en büyük hasarı alanlardan biri yine biz öğrencileriz. Sermayedarlar için pandemi başında ardı arkası kesilmeyen ekonomi paketleri açıklanırken biz öğrencilerin temel ihtiyaçları dahi düşünülmemiş, açlık ve hastalıkla sınanmıştık. Sermayedarların milyonlarca dolar borçları silinirken okullarımızın  açılmasına günler kala temel haklarımızdan biri olan barınma hakkı da elimizden alındı" dedi.

Devrimci Gençlik Dernekleri 1

TALEPLERİNİ SIRALADILAR

Islak, "KYK yurtlarına zam üzerine zam gelirken ev kiraları ve özel yurt paraları ise fahiş oranda arttı. AKP'liler lüks harcamalara milyonlar akıtırken, ekonomik kriz koşullarında insanca yaşamaya çalışan biz gençlerin barınma sorununu görmezden geliyor.  Üniversite öğrencileri olarak hakkımız olanı istiyor ve bu krizin faturasını ödemeyeceğimizi haykırıyoruz. Parasız eğitim, parasız barınma istiyoruz! Öğrencilerin nerede barınacağını umursamayan AKP'nin Türkiye genelinde sayıları 223'e ulaşan tarikat yurduna, devlet ödeneğinden yaptığı yardım 85 milyon TL'yi geçmek üzeredir. TÜGVA, TÜRGEV, Ensar vb. vakıflara sembolik paralar ile yerler kiralamış yoksul halk çocukları gerici tarikat yurtlarında kalmaya mahkum edilmiştir" dedi.

Devrimci Gençlik Dernekleri üyesi 4 üniversite öğrencisi 3

Zeynep  Büşra Islak taleplerini şöyle sıraladı: 

"Taleplerimiz ise çok açık: Tarikatlara, gerici kurumlara tahsis edilen tüm yurtlar kamu yurdu yapılsın. Kamu yurtları parasız olsun, ihtiyaca göre sayısı ve niteliği artırılsın. Patronların kredi borçlarını silmek yerine öğrencilere aktarılan bütç artırılsın. Öğrenci evlerine devlet desteği verilsin. Krizin faturasını ödeyen olmayacağız, parasız eğitim parasız barınma hakkımızı alacağız!"

Devrimci Gençlik Dernekleri üyesi 4 üniversite öğrencisi 4

Açıklama sonrası üniversite öğrencileri nöbete başladı. İstanbul Gençlik ve Spor İl müdür yardımcısı öğrencileri içeriye davet ederek sorunları konuşmak istedi. Öğrenciler sözlü uzlaşıdan ziyade taleplerin karşılanmasını isteyerek nöbete devam ediyor.

GÖZALTINA ALINDILAR

Devrimci Gençlik Dernekleri üyesi 4 üniversite öğrencisi kamusal alanının bahçesinde oturamazsınız gerekçesiyle sürüklenerek gözaltına alındı.

Devrimci Gençlik Dernekleri üyesi 4 üniversite öğrencisi 5