Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, “Özgür ve bağımsız olmak için mücadele ediyoruz. Bu nedenle bizim için desteğiniz çok önemli ve bugün bu ayin esnasında, Ukrayna’ya ve Ukrayna'da cephede savaşan, yabancı ülkelerde göçmen olarak bulunan Ukrayna halkına verdiğiniz güçlü ve kişisel destek için hepinize minnettarlığımı ifade etmek istiyorum” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş 1 yılı geride bıraktı. 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla başlayan savaşın birinci yılında, bugün Ankara Meryem Ana Latin Katolik Kilisesi’nde savaşta yaşamını yitirenleri anmak üzere bir ayin düzenlendi. Başpiskopos Charalambos Nichev’in yönettiği ayinde aynı zamanda büyük bir yıkıma ve can kaybına yol açan Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinde yaşamını yitirenler de anıldı.

Ayinin ardından Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar yaptığı kısa konuşmada Ukrayna’daki savaştan dolayı hayatını kaybedenleri anmakla birlikte Türkiye’de büyük bir yıkıma yol açan depremlerin ardından yaşamını yitirenleri de anmak için burada bulunduklarını belirtti. “Bugün trajik bir gün. Bir yıl önce, tam kapsamlı işgal başladı” diyen Bodnar, şöyle konuştu:

“Özgür ve bağımsız olmak için mücadele ediyoruz. Bu nedenle bizim için desteğiniz çok önemli ve bugün bu ayin esnasında, Ukrayna’ya ve Ukrayna'da cephede savaşan, yabancı ülkelerde göçmen olarak bulunan Ukrayna halkına verdiğiniz güçlü ve kişisel destek için hepinize minnettarlığımı ifade etmek istiyorum.

Savaşın yıldönümünü andığımız bugün aynı zamanda zaferimiz için dua ediyoruz. Destekleriniz, yardımlarınız ve ortak dayanışmanız için teşekkür ederiz.”