HABER: Fatoş Erdoğan

Dün gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin 42'si emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 3'ü bugün Çağlayan Adliyesi getirildi.

Gözaltında olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Uğur Ünal, Simge İngün, Ayşe Beliz İnce 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek ve eğitim hakkının engellenmesiyle suçlanıyor. Gözaltına alınan 3 öğrenciden Simge İngün çıkarıldığı savcılıktan adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken Uğur Ünal ve Ayşe Beliz İnce tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. İfadelerini ardından Ünal ve İnce'de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DURUŞMA SALONU İLE VEKİL ARASINA BARİKAT

Avukatlar, Boğaziçi ögrencilerinin mahkeme sırası geldiği halde duruşmaya alınmadığını diğer duruşmaları öne alan nöbetçi mahkeme heyetinin avukatların görüşme taleplerini red ettiğini söyledi.  CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu aleni yapılan duruşma salonuna alınmadı. Duruşma salonu ile arasına barikat kuruldu. Sezgin Tanrıkulu twitter hesabından Adalet Bakanı'nı etiketleyerek şunları söyledi 

"Aleni olması gereken ama kapısı kilitli duruşma salonunun önünde, adil ve dürüst olmayan gizli yapılan yargılamaları gecenin bu saatinde takip ediyoruz. Hiç kuşkunuz olmasın, bu berbat ve adaletsiz düzenin 'Adalet Bakanı' olarak anılacaksınız"

SABAH BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Gençlik örgütleri, Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak, "Arkadaşlarımızı alacağız Naci, seni de göndereceğiz" dedi. Savcılığa çıkarılacak olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Uğur Ünal, Simge İngün ve Ayşe Beliz İnce, "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" ve "eğitim hakkının engellemek" ile suçlanıyor. Üç öğrencinin Adliye'ye getirilmesi öncesinde Kaldıraç Üniversite, Yeni Demokrat Gençlik, Anarşist Gençlik, Öğrenci Kolektifleri, SGDF' den oluşan gençlik örgütleri ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.