Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye'deki yangınlarla mücadeleye destek için 3 yangın söndürme uçağı gönderileceğini bildirmesinin ardından Türkiye'de devam eden yangınlar için "HelpTurkey" etiketiyle  sosyal medyada 1 milyona yakın tweet atıldı.

Türkiye'de son bir haftadır devam eden orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Yangınların bir kısmı söndürülürken, gözde tatil bölgeleri Manavgat, Bodrum ve Marmaris'teki yangınlar ise etkisini yayılarak sürdürüyor. İtfaiye ekiplerinin ve yuttaşlarında desteği ile yangınların söndürülmesi adına yoğun çaba sarf ettiği yangınlarda binlerce hektar ormanlık alan yanarak zarar gördü.

ANKARA AB'DEN YARDIM TALEBİNDE BULUNDU

Ülkenin bir çok noktasında devam eden yangınlara daha hızlı müdahale etmek isteyen Ankara akşam saatlerinde Avrupa Birliği'ne yardım çağrısında bulundu. Türkiye'nin çağrısı kısa sürede karşılık bulurken, İspanya'nın 2, Hırvatistan'ın ise 1 uçak göndereceği belirtildi. 

"HELPTURKEY" ETİKETİ GÜNDEM OLDU

Türkiye'nin yardım talebinin ardından #HelpTurkey etiketi de sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları, yangınlar için acil destek çağrısında bulunurken, söz konusu etiket altında 1 buçuk milyona yakın tweet atıldı.