Haber: Meltem Erdinç

Niğde’nin merkez ilçesine bağlı Hacıabdullah Beldesi’nde AK Partili Belediye Başkanı aday Babaoğlan Altun’a destek için düzenlenen toplantıda masalara Türk bayrakları serilerek sofra bezi olarak kullanıldığı ortaya çıkmış, konu kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Suç Duyurusu

GEREKLİ SORUŞTURMA YAPILSIN

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi de konuyla ilgili suç duyurusunda bulunurken sorumluların tespit edilerek cezalandırılmasını talep etti. Yapılan suç duyurusunda “Niğde’nin Merkez İlçesine bağlı Hacıabdullah beldesinden belediye başkan adayı olan Babaoğlan Altun'a destek vermek için İstanbul Esenler'de bir araya gelen Hacıabdullahlılar Derneği üyeleri Türk Bayrağını masalara sermiş, şanlı Türk Bayrağı’nı masa örtüsü olarak kullanarak üzerinde yemek yemiştir. Buna ilişkin fotoğraf ve videolar ise sosyal medyada paylaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Türk Bayrağı Kanunu’nun 7. ve 8. Maddeleri ile Türk Ceza Kanunu’nun 300. maddesinin uygulanması talep edilen suç duyurusunda Türk Bayrağı’na saygısızlık ve devletin egemenlik alametlerini aşağılama suçlarının işlendiği belirtildi.