Haber: Hülya Kılınç 


Manisa Turgutlu’da sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar nedeniyle Türkiye Komünist Partisi üyesi Mustafa Fidan'ın evi, sabah saatlerinde 6 jandarma aracı ve çok sayıda jandarma TEM mensubu tarafından basıldı. 


SAVCILIK ORAK VE ÇEKİÇ AMBLEMİNİ “TERÖR ÖRGÜTÜ AMBLEMİ” SAYDI 


Gözaltına alınan Mustafa Fidan'ın Facebook hesabında, kendisi yorum yapmaksızın paylaştığı haberleri suç kabul eden Savcılık, haber görsellerinde yer alan orak çekiç amblemini de "terör örgütü amblemi" saydı.


Suçlamalar arasında, "YPG sözcüsü açıkladı, ABD'nin kurduğu koalisyonda temsilcimiz var" başlıklı, soL'da 2014 yılında yayımlanmış olan, YPG'nin ABD'yle işbirliğine işaret eden habere de yer verildi.


Ayrıca, Mahir Çayan fotoğrafı paylaşmış olması da savcılık tarafından suç unsuru sayılan Mustafa Fidan çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 
TKP MANİSA: TUTUKLAMA KARARI DAYANAKSIZ İDDİALAR VE KEYFİ ŞEKİLDE ALINDI 


Mustafa Fidan'ın gözaltına alınması ve tutuklanmasına tepki gösteren TKP Manisa İl Örgütü yaptığı yazılı açıklama ile tutuklama kararının sosyal medya paylaşımları üzerinden dayanaksız iddialar ile keyfi şekilde alındığını savundu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi “Haber içeriğinin suç sayıldığı bir tutuklama başka bir anlama gelmemektedir. Yıllardır Turgutlu'da  sosyalizm mücadelesi veren yoldaşımıza gösterilen bu tutum ve tutuklama kabul edilemez. Hukuksal ve siyasal olarak skandal olan bu karardan vazgeçilmeli ve yoldaşımız Mustafa Fidan derhal serbest bırakılmalıdır”

WhatsApp Image 2023-10-05 at 22.27.27