Turgutlu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 2021’deki 135 milyon TL bütçe gelirini 2022 yılında 231 milyon TL’ye çıkararak, Türkiye’de kredisi en yüksek belediyelerinden biri oldu. 

Kentin bugününe ve geleceğine yönelik yatırım ve projeleri yaşama geçiren Turgutlu Belediyesi, bu yıl ekonomisini de güçlendirdi. Belediyenin 2019 yılında borcunun gelire oranı yüzde 69 iken 2022 yılında borcun gelire oranı yüzde 39’a kadar düşürüldü. Belediye'nin vergi tahsilat oranı ise yüzde 86’ya kadar yükseltildi. Belediye, önceki dönemde çekilen krediler için ise 2022 yılında 4 milyon TL ödedi. 

Ekonomik sıkıntılara rağmen hizmetlere aksamadan devam edildiğini dile getiren Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, şunları söyledi:

“Şeffaflık ilkesiyle çıktığımız bu yolda, vatandaşımızın tek kuruşunun dahi boşa gitmesine izin vermedik. Kentimizin tüm kaynaklarını ve imkanlarını Turgutlululara eşit ve hakkaniyetli biçimde kullandık ve kullanmaya devam ediyoruz. Turgutlu’nun bütçesi artık emin ellerde. ‘Tüyü bitmemiş yetimin hakkını’ sonuna kadar koruyoruz.”