Haber: Hivda Tekkaynar

DEM Parti, Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçim çalışmaları kapsamında Dersim’e geldi. Seyit Rıza Meydanı’nda gerçekleşen halk buluşmasına DEM Parti Milletvekilli Ayten Kordu, DEM Parti Dersim Belediye Eş Başkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak ile Dersim İttifakı bileşenleri katıldı.

Bakırhan, “Seyit Rıza’nın torunlarıyla, doktor Şivan’ın yoldaşlarıyla, Alişerlerin, Mahirlerin, İboların, Denizlerin, Zarifelerin, Sakinelerin diyarında olmaktan büyük gurur duydum” diyerek konuşmasına başladı.

Bakırhan, şunları söyledi:

“Erdoğan, ‘Kimseyi ötekileştirmedik’ diyor. 21 yıldır Alevileri, Kürtleri ötekileştiriyorlar. Erdoğan, Alevilere ‘tür’ diyor. Daha Aleviliğin ne olduğunu bilmiyor. Kürtleri açlıkla, cezaevleriyle ötekileştiriyor. ‘Kadın da olsa çocuk da olsa gözünün yaşına bakmayın gereğini yapın’ diyor. Bunlar doğamızın, Kürtlerin, yaşamımızın düşmanıdır. Bu düşmanlığa halklarımız en iyi cevabı verecektir. Dersim topraklarını HES’lerle doldurdular. Şimdi de Dersim’i insansızlaştırmak ve Kürtsüzleştirmek istiyorlar ama biz biliyoruz ki Dersim halkı 38’lerden bu yana asla pes etmedi. Yine bunlara en iyi yanıtı verecek.”

 Dersim’de 2021 Ocak ayında kaybolan ve hala bulunamayan Gülistan Doku’ya dikkat çeken Bakırhan, “Bir gün yönetim olduğumuzda onların katlettikleri, yok ettikleri, kaybettikleri her şeyin hesabını soracağız. Yüzyıldır Kürt’ü katletmek, öldürmek, yoksullaştırmak istiyorlar. Gülistan Doku gibi Dersim’in dört bir tarafı kamera dolu ama henüz bulunamadı, akıbetini bilmiyoruz” dedi.