TÜMTİS, ekonomik krizin sebep olduğu yüksek enflasyon ve buna bağlı fahiş fiyat artışları nedeniyle işçilerin kayıpların önüne geçmek için bir süredir yürüttüğü çalışmaları sonuçlandırdı. Örgütlü olunan işyerlerinde işverenlerle yürütülen müzakereler sonucu, imzalanan protokoller ile üyelerimizin ücretlerinin yüzde 30 oranında arttırılması kararlaştırıldı.

TÜMTİS Merkez Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Ücretler, Temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk ara zam oranında arttırılırken yemek ücretleri de günün koşullarına uygun hale getirilmeye çalışılmıştır. UPS ve Aras Kargo’da asgari ücret artışı oranında ücret zammı sağlandı. İmzalanan protokol ile UPS Kargo’da ücretlere net yüzde 30 oranında zam alınmıştır. Yemek ücretlerine de bu oran üzerinde artış sağlanmıştır. Aras Kargo’da maaşlar ve sosyal haklara; asgari ücrete yapılan zam oranında artış sağlanmıştır." denildi.

DHL LOJİSTİK'TE ÜCRETLERE ZAM

Yıl başında imzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile birinci yıl ücretlerine ikramiye ve sosyal haklar dâhil net yüzde 63 ila 95 arasında değişen oranlarda zam alınan DHL Lojistik Hizmetleri AŞ’de ise, TİS’teki “Sözleşmenin yürürlükte olduğu sürede asgari ücrete ara dönem zammı yapılması halinde yeni asgari ücret ile çalışanların ücretleri arasındaki ücret farkı korunur” hükmü ile ek ücret artışı sağlandı. Asgari ücrete yapılan zam miktarı DHL Lojistik Hizmetleri AŞ’de çalışan üyelerimizin ücretlerine aynen yansıtıldı.

AMBARLARDA ÜCRET ARTIŞI SAĞLANDI

İstanbul, Adana, Mersin ambarlarında da TÜMTİS üyesi işçilere yüzde 25 ila 44 arasında değişen oranlarda ücret artışı sağlandı. Araç Muayene İstasyonları ile diğer illerdeki ambar işyerlerinde TÜMTİS'in ek zam talebiyle sürdürdüğü görüşmeler ise devam ediyor.