TÜMTİS'ten yapılan açıklamada, ETF 6. Olağan Kongresi'nde sendikal örgütlenme deneyimlerinin paylaşıldığı belirtilerek, "Özellikle uluslararası kargo firmalarında zorlu örgütlenmelere değindik. Taşımacılık işçilerinin iş güvenliğini ve çalışma koşullarını ilgilendiren konularda mücadele kararları aldık" denildi.

MÜCADELE KARARLARI ALINDI

24-27 Mayıs 2022 tarihlerinde Budapeşte’de yapılan kongrede, Frank Moreels yeniden başkan seçilirken, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk de, Yürütme Kurulu üyesi oldu. Kongrede, taşımacılık işçilerinin karar organlarında yer alması, taşımacılığın kâr odaklı sömürü ve haksız rekabetten uzak tutulması, güvenceli iş ve nitelikli taşımacılığın tesis edilebilmesi; ekolojik sürdürülebilirliğin güvence altına alınması gibi mücadele kararları da alındı.

tumtis kongre

"HEPİMİZ FARKLIYIZ, HEPİMİZ EŞİTİZ"

Kongre kapsamında ayrıca gençlik ve kadın konferansları da yapıldı. Göçmen ve yabancı karşıtlığına ilişkin olarak da uluslararası sendikal hareketin daima göçmenler, azınlıklar ve farklı kimliklerle dayanışma içinde olacağı belirtilerek “Hepimiz farklıyız, hepimiz eşitiz” vurgusu yapıldı.

TÜMTİS'ten yapılan açıklamada, "ETF 6. Olağan Kongresi’nde bir kez daha başkan seçilen Frank Moreels ile Genel Sekreterliğe getirilen Livia Spera şahsında yönetime yeni dönemde başarılar diliyoruz" denildi ve uluslararası dayanışma vurgusu yapıldı.