Gazeteci Murat Ağırel, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) belgelerindeki yeni bir skandalı yazdı. Ağırel, Halk TV sitesindeki yazısında, evrakları incelemeye devam ettiğini ve doğrulattığı belgeleri yayınladığını belirti. "İş takibi dosyası" adlı belgeden söz eden Ağırel, yazısında şunları belirtti: "İçinde görevli isimler var ve görevli oldukları konu belirtilmiş. Görev tarihi olarak 13 Aralık 2016 yazılmış. Görevin konusu ise “Kim Milyoner olmak ister yarışmasına katılacak bayan katılımcı sayısı” ve her çarşamba günü öğleden önce kadın katılımcılarının programa kaydı yapılması istenmiş karşısında da “yapıldı kaydı” yazılmış. Uzunca düşündüm… Acaba yarışmaya izleyici mi gönderiliyor, yarışmacı mı diye araştırmaya başladım. Bu yarışma programı 2011 yılından itibaren ATV ekranlarında yayınlanmaya başladı. Adı değişti, yapımcı şirket battı vs. Belgeleri tekrar inceledim ve belgeleri gönderen kişiye yine ulaştım."

YARIŞMACILARI İNCELEDİ

Belgeleri gönderen kişinin "Evet bizzat ben şahidim. Esad Erdoğan koordinasyonunda kişiler gidiyordu. Gelir olur ise bir kısmı vakfa olacak şekilde ayarlama yapılıyordu. Şu an EPİAŞ’da çalışan o dönem Genel Başkan Yardımcısı Suat Kır yapıyordu. Sonra Rabiya (Kazak) hanıma bu görev verildi. Suat’ın bırakmasının sebebi Yunus Becit’in eşinin yarışmaya katılması oldu. Suat Kır daha önce Berat Albayrak’ın özel kalem müdürlüğünü yapıyordu." dediğini aktaran Murat Ağırel, bu kez de yarışmacıları inceleyerek ilginç bilgilere ulaştığını aktardı.

YARIŞMAYA KATILAN TÜGVA ÜYE VE YÖNETİCİLERİ

"Belgede belirtilen tarih aralarında çıkan yarışmacıları araştırdım, inceledim. İlginç isimler karşıma çıktı. Gerçekten TÜGVA üyeleri ve yönetim kurulu üyeliği yapmış kişinin eşi yarışma programına yakın aralıklarla katılmış." diyen Murat Ağırel, TÜGVA yönetim kurulunda yer almış birçok devlet bankasının işini yapan Papillon Ajansın sahibi Yunus Becit’in eşi 22 Nisan 2017 tarihinde yarışma programında yer aldığını, TÜGVA üyesi Şerife Tuğçe Doğan'nın 11 Mart 2017 tarihinde yarışmaya katıldığını ve programın reklamında TÜGVA üyesi olduğunun özellikle belirtildiğini dile getirdi. Ağırel, Hicret Kızılkaya'nın 25 Mart 2017 tarihinde programa katıldığını yazdı.

Murat Ağırel, Yunus Becit’e ulaşmaya çalıştığını, ancak “Yaptığımız açıklama haricinde bir açıklama yapmayacağız” yanıtı aldığını belirten Murat Ağırel, TÜGVA Mütevelli Heyeti Üyesi, AKP İstanbul İl Yönetimindeki Rabia Kazak’ın ise iddialarını yalanladığını ifade etti. Sarmal kitabında TÜGVA ile ilgili çok geniş araştırma sonuçlarını yayımladığını hatırlatan Ağırel, yazısını "Binlerce kişinin katıldığı eğlence programında bile araya adam sokabilmek herkesin aklına gelmez…" diye bitirdi.

Yazının tamamı için...