Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Kanada ile yürütülen tüm ticaret görüşmelerinin sonlandırıldığını açıkladı. Başkan Trump, kararına gerekçe olarak Kanada'nın, eski ABD Başkanı Ronald Reagan'ın gümrük vergileri hakkındaki sözlerini içeren sahte bir reklamı "hileli bir şekilde" kullanmasını gösterdi.
TRUMP'TAN SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI
Başkan Trump, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. Trump, paylaşımında "Ronald Reagan Vakfı, Kanada'nın, Ronald Reagan'ın gümrük vergilerine ilişkin olumsuz konuştuğu sahte bir reklamı hileli bir şekilde kullandığını duyurdu," ifadelerine yer verdi.
Trump, bu reklamın ABD Yüksek Mahkemesi ve diğer mahkemelerin kararlarına müdahale etmek amacıyla kullanıldığını ileri sürdü.
TİCARET GÖRÜŞMELERİ FESH EDİLDİ
Gümrük vergilerinin ABD'nin ulusal güvenliği ve ekonomisi için hayati önem taşıdığını vurgulayan ABD Başkanı, Kanada'nın bu tutumunu "korkunç davranış" olarak nitelendirdi.
Trump, "Bu korkunç davranışları nedeniyle, Kanada ile tüm ticaret görüşmeleri sonlandırılmıştır," açıklamasında bulunarak ticari müzakerelerin durdurulduğunu teyit etti.





