Haber: Fatoş Erdoğan

İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki Trendyol Express Dağıtım Merkezi’nde çalışırken sendikal faaliyetler gerekçe gösterilerek "küçülme" bahanesiyle işten çıkarılan 54 kişi 28 Ağustos’ta işe iade talebiyle eyleme başladı. İşçilerin depo önünde başlattığı direniş devam ediyor.

Önce işkolları değiştirilen sonra da sendikaya örgütlendikleri için "küçülme" bahanesiyle işten çıkarılan Trendyol Esenyurt depo işçilerinin 46 Koduyla 25/2'den işten atılarak İŞKUR'dan işsizlik maaşı almaları ve başka bir işe girme hakları ellerinden alındı.

Trendyol Esenyurt Depo’da çalışan sendikalı işçilerin 25/2’den işten atılmasıyla işçiler, PTT-Sen ve DGD-Sen öncülüğünde depo önünde, Trendyol'un kötü çalışma koşullarına, sefalet ücreti dayatmasına, mobbinglerle ve işten atmalarla kurduğu baskıya karşı direniyor.

DGD-SEN ve PTT-Sen öncülüğünde direnen Trendyol Esenyurt Depo işçileri, atılan işçiler işe geri alınmasını, taşerona ve 5,5 aylık sözleşmelere son verilmesini, Trendyol'a sendika girmesini talep ediyor.

photo1694090416 (1)

Trendyol Esenyurt Depo’da çalışırken küçülme bahanesiyle 25/2'den işten çıkarılan Emre Özdek dokuz8haber'e konuştu:

"Esenyurt, Trendyol deposunda çalışan sendikaya üye olduğu için ilk etapta 25/2’den işten atılan benim. Benim arkamdan 54 arkadaşım bir gün içerisinde kapının önüne konuldu çeşitli bahanelerle. Sermayenin, patronların nasıl ayak oyunlarıyla, yalan tutanaklarla işçiyi cezalandırmaya yönelik uygulamalar yaptığına şahit olduk.

Esenyurt Trendyol çalışanları da şu anda direnişinin onuncu gününde direnmeye devam ediyorlar. Süreç Türkiye'nin her tarafında aslında aynı şekilde ilerliyor. Emeklerinin karşılığını almak için direnen tüm arkadaşların sorunları ortak.

Biz bütün sendikaları, emekçi kardeşlerimizi, kamuoyunu, sanatçılarımızı topluma mal olmuş kişilikleri emekçilerin sesini duyurmaya davet ediyoruz. Emekçilerin sesini duymamak gibi bir lüksleri olamaz, olmamalı. Çünkü amaç ortak. Sıkıntılarımız da ortak. Bu konuda hem kamuoyunu hem vatandaşlarımızı hem de topluma mal olmuş sanatçıları, siyasetçileri işçilerin sesini duyurmaya davet ediyoruz. Trendyol direnişinden de buradaki direnişten de Türkiye'nin her tarafındaki direnişçi arkadaşlara selam gönderiyoruz"