ÇEVİRİ: Dokuz8Haber

İnsanlar pek çok şeye dayanacak şekilde evrimleşmişlerdir, ancak araba kazaları onlardan biri değil.

Tüm bu meme uçlarının iyi bir nedeni var.  Kredi: Ulaştırma Kaza Komisyonu

Birkaç yıl önce Avustralyalı bir çağdaş sanatçı, tam bir çarışmadan sağ çıkabilmeyi sağlamak için insanların hangi özelliklere sahip olması gerektiğine ilişkin bir model oluşturdu.

Patricia Piccinini adlı sanatçı, heykeli önde gelen bir travma cerrahı ve bir araba kazası araştırmacısıyla birlikte geliştirdi.

Graham güzel görünmeyebilir ama bir araba kazasından sorunsuz kurtulabilirdi.  Kredi: Ulaştırma Kaza Komisyonu

Graham adın verdiği bu evrimleşmiş insan modelini 2016 yılında Victoria Eyalet Kütüphanesi'nde sergileyen sanatçı; Graham'ın hepibizden farklı bir buruna ve boyuna sahip olarak tasarladı.

Bunun nedeni Graham burnunu kırılmaya karşı korumak için düz bir yüze sahip olarak yorumlamasıydı. Ayrıca yüzünün etrafındaki yağlı doku 'darbenin enerjisini emmek' için tasarlanmıştı.

Araba kazalarında en fazla darbe alan ve ölümcül olan bölümün boyun olduğunu da düşünen Piccinini; boyundan tamamen kurtulmaya karar verdi.

Yeni tip insan Graham'ın bir özelliği de hava yastığı gibi göğüslere sahip olması.

Bu iğneler ve toynak benzeri ayaklar, Graham'a bir yaya çarpışmasında yardımcı olabilir.  Kredi: Ulaştırma Kaza Komisyonu

Ayrıca Graham'ın vücudunun alt tarafı da; hepimizden farklı. Toynağa benzer ayaklara sahip olan Graham; böylece tehlike anında sıçrayabilme yeteneğine de sahip.

Kimbilir belki hepimiz bir gün Graham gibi olacağız, hem de çirkinliğine aldırmadan.