Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, "1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı" nedeniyle Şişli'den Taksim'e yürümek istedikleri için gözaltına alınan 15 kişi hakkında "Toplantı ve gösteri kanununa muhalefet etmek" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 29'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu üyesi Perihan Koca, yargılanan birçok kişi ile Avukat Tamer Doğan da hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Koca, Anayasal hakkını kullandığını belirtti. Taksim Meydanı'nın yasaklanamayacağını ifade eden Koca, "Bu ülkenin bir anayasası vardır. Bu anayasa bize valilik gibi kurumların 1 Mayıs’ı yasaklayamayacağını gösterir. O gün herhangi uyarı yapılmadan kolluk kuvvetleri tarafından işkenceye uğradık. Bizzat benim omzum çıkarıldı” diyerek, tepki gösterdi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, dosya kapsamında yargılananlardan bazılarının savunmalarının alınması için duruşmayı 10 Mayıs'a erteledi.

Duruşmanın ardından Koca, hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. İfadeleri alınmak üzere savcılığa çıkarılan Koca, sanal medya paylaşımları soruldu. "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla suçlanan Koca, ifade işlemleri ardından serbest bırakıldı.