Haber: Fatoş Erdoğan

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan Cemil Candaş Konferans Salonu'nda "21. Yüzyıl Devrimci Komünist Öznesinin İnşası" için parti konferansı gerçekleştirdi.

Konferansa çok sayıda STK, siyasi parti ile sendika temsilcisi, Barış Anneleri, Gezi Direnişi'nde Antakya'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ve Demokrasi Konferansı adına Rıza Türmen de katıldı.

"21. Yüzyıl Devrimci Komünist Öznesinin İnşası İçin" Toplumsal Özgürlük Partisi Konferansı, saygı duruşu ve Enternasyonal Marşı'nın okunması ile başladı.

"ŞİMDİYE MÜDAHALE EDECEĞİZ, DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Konferansta konuşma yapan TÖP Dönem Sözcüsü Juliana Gözen, "Bizler bu tarihsel anın içerisinde, sistemin tahrip ettiği her alanda, derviş adanmışlığı sabrı ama aynı zamanda şövalye ruhunun değiştirme, öncülük etme ve kazanma ruhu ile an'a, şimdiye müdahale edeceğiz, değiştireceğiz yoldaşlar!" mesajı verdi.

Konferansta ayrıca; ESP Eş Başkanı Özlem Gümüştaş, Kaldıraç Temsilcisi Hakan Dilmeç, Emekçi Hareket Partisi Sözcüsü Özge Akman, SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Hasan Pulat, HDP adına 25. ve 26. dönem Şırnak Milletvekili MYK üyesi Ferhat Encü, Demokrasi Konferansı adına Rıza Türmen, DİB adına Nesteren Davutoğlu, Barış Anneleri adına Emine Erbek, Gezi Aileleri'nden Emsal Atakan, Umut-Sen Temsilcisi Murat Bostancı, EMEP adına Mehmet Özcan, TKH MYK adına Ali Öztürk, Suruç Aileleri’nden katliamda yaşamını yitiren Vatan Budak’ın babası Murat Budak, Sosyalist Dayanışma Partisi adına Sezgin Kartal, TKP MK Kıvanç Ünlütürk, DGD-Sen Başkanı Neslihan Acar ve Devrimci Hareket adına Ezgi Önalan da konuşma yaptı.

Söz alan siyasi partiler ve sendikalar birlikte mücadelenin önemine vurgu yaparak, yönetime başarılar diledi.

foto1-6

DEMİRTAŞ'IN MEKTUBU OKUNDU

Konferansta, 5 yıldır Edirne Cezaevi'nden tutuklu bulunan HDP Eş Genel eski Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mektubu da okundu:

"Toplumsal Özgürlük Partisi'nin olağanüstü kongresi vesilesiyle divanı, sevgili delegeleri ve tüm katılımcıları yürekten selamlıyorum. Türkiye'de ezilenlerin direnişi karşısında dağılma ve çöküşle yüz yüze kalan faşizmin yerine özgürlük çizgisini hakim kılmak için yoğun mücadele yürüttüğümüz bu dönemde, gerçekleştirdiğiniz kongrenin demokrasi mücadelesine anlamlı katkı sunacağından şüphem yoktur. Kongrenin başarılı geçmesini uymuyor, bu vesileyle tüm yönetim kadrosuna başarı dileklerimle birlikte, dayanışma duygularımı iletiyorum. Toplumsal Özgürlük Partisi'nin bütün gönüllü emekçilerine, sizlere Edirne Hapishanesi'nden en sıcak selamlarımı gönderiyor, kongrenizi selamlıyorum."