Tarım ve hayvancılıkta üreticilere destek olmaya devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yerel tohumun yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. EBB Yerel Tohum Üretim Merkezi’nde üretilen ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen tohum takas şenliklerine gönderilen tohumlar, kent merkezi dışında kalan 12 ilçedeki yurttaşlarla da buluşuyor.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerince organize edilen ‘Tohum Takas Günleri’, Seyitgazi ilçesinden başladı. Seyitgazi ilçe pazarında kurulan stantta yurttaşlar ilgi gösterirken, halka binlerce yerel tohum dağıtıldı.

Dağıtım törenine katılan Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediye’miz ve Seyitgazi Belediye’miz ekipleri ile vatandaşlarımıza tohumlarımızı dağıtıyoruz. Tabii üretimin pandemi döneminde ne kadar önemli olduğunu gördük. Üreterek kırsal hayatı güçlendirmek, kendi kendine yetebilmek çok önemli. Özellikle yerel tohumların yaygınlaştırılması çok kıymetli. Bundan sonraki dönemde de yerel tohum üretimine desteğimizi sürdüreceğiz. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz.”

Etkinliklerin ikinci durağı ise Beylikova ilçesi oldu. İlçe pazar yerinde kurulan stant yurttaşlardan beğeni toplarken, binlerce tohum dağıtıldı. Beylikovalılar, Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

‘Tohum Takas Günleri’ kapsamında; 2 Mart’ta Mahmudiye’de, 3 Mart’ta Sarıcakaya’da, 4 Mart’ta Alpu’da, 6 Mart’ta Günyüzü’nde, 8 Mart’ta Sivrihisar’da, 9 Mart’ta Mihalgazi’de, 10 Mart’ta Çifteler’de, 11 Mart’ta Mihalıççık’ta, 16 Mart’ta Han’da, 23 Mart’ta İnönü’de ilçe pazar yerlerinde tohum dağıtılacak. 

Kent merkezinde ise Üretici Marketlerde 14, 18, 21 ve 25 Mart’ta tohum takas etkinliği düzenlenerek tohumlar halkla buluşturulacak.