TİSK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Konfederasyonun depremin ilk gününden beri üye sendikaları ve üye işletmeleriyle felaketin yaralarını sarmak için tüm imkanlarıyla çalıştığı vurgulandı.

Açıklamada, 103 yıldır bağımlılıklara karşı mücadele eden, 80 binden fazla gönüllüsü ve 7 binden fazla üyesi bulunan Yeşilay işbirliği ile başlatılan Depremden Etkilenen Çocuklara Psikososyal Destek Projesi hakkında şu bilgilere yer verildi:

"Proje kapsamında, afet bölgelerinde oluşturulan çadır ve konteyner kentler ile kırsaldaki köylerde, 'Benim Kulübüm Yeşilay' tırı hizmet vermeye başladı. İlk durağı Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan donanımlı tırımız, nisan ayı itibarıyla sırayla Adıyaman'ın merkezi ve Gölbaşı ilçesi, Kahramanmaraş'ın merkezi ve Pazarcık ilçesi, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi ve Hatay'ın merkezini ziyaret edecek.

Yeşilay'ın ilkokul ve ortaokul öğrencilerinde bağımlılık konusunda bilinç oluşturmak amacıyla uyguladığı 'Benim Kulübüm Yeşilay' tırında gelişim psikologları, klinik psikologlar, pedagoglar, eğitmenler ve Genç Yeşilaylılar yer alacak. Çocuklara yönelik birçok etkinlik düzenlenecek. Böylece depremden etkilenen yüz binlerce çocuğa ulaşılarak, afetten dolayı yaşadıkları travmanın etkisinin azaltılması, yaşanan sürece uyum sorunlarının çözülmesi ve kişisel gelişimlerinin artırılması hedefleniyor."