Haber: Hülya Kılınç

Türkiye İşçi Partisi ve İşçi Demokrasisi Partisi'nin 31 Mart yerel seçimlerindeki Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Deniz Kondil ve meclis üyesi adayları dün tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.  


İşçi Demokrasisi Partisi Manisa il binasında düzenlenen toplantıya TİP Manisa İl Başkanı Mustafa Uzun, İşçi Demokrasisi Partisi Manisa İl Başkanı İlhan Yıldırım, adaylar, partililer, işçi ve emekçiler katıldı.

Deniz Kondil Şeyzadeler adayı


“EMEKÇİLERİN YAŞAMINA YÖNELİK EKONOMİK SALDIRILAR OLACAK”


31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçime İşçi Partisi'nin listesinden  Şehzadeler Belediye Başkan Adayı olarak girecek olan 27 yaşındaki Deniz kondil, toplantıda yaptığı konuşmada işçi mücadelesinde yer almış emekçilerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirtti. 6 Şubat Maraş depreminden bu yana İşçi Partisi ile İşçi Demokrasisi Partisi'nin birlikte yürüttüğü çalışmalara değinen  Deniz Kondil, örgütlü çalışmanın önemine dikkat çekti. 31 Mart'tan seçimsiz geçecek 4 yılda emekçilerin yaşamlarına yönelik çok ağır ekonomik saldırılar olacağını ifade eden Kondil, birleşik mücadeleyi yükseltmenin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. 


“BELEDİYE BAŞKANIMIZ BİLE MANİSA'DA YAŞAMIYOR!”


Yemek Sepeti Depo İşçisi ve Yemek Sepeti'ndeki motokuryelerin hem güvencesiz, hem sendikasız çalışmalarına karşı verilen mücadelenin öncülerinden biri olan Kondil konuşmasına şöyle devam etti“Sloganımız “emekçiler yönetmeli” Yönetim belli bir bölgenin yer altı ve yer üstü kaynakların nasıl idare edileceği kimler tarafından yönetileceği ile ilgilidir. Bugün sermaye tarafından yönetildiği için hayatlarımız gün geçtikçe daha kötü hale geliyor. Cengiz Ergün Türkiye'nin en kötü belediye başkan örneklerinden bir tanesini sergilemiştir. Bu onun partisi ve programıyla alakalı bir şey. Bölgemizde olan kaynakları biliyorsunuz Manisa bir işçi havzası, tamamımız işçiyiz ki, belediye başkanımız bile Manisa'da yaşamıyor yani o derece. Bu kaynakları kendi hayatımızda seferber edebilmek için biz de kendi taleplerimizi ortaya koymaya çalıştık. Bu kaynakların bizim için seferber etmenin yollarını ortaya koymak istedik. O yüzden “emekçiler yönetmeli” dedik. Biliyorsunuz barınma sorunu yaşıyoruz. Bugün kiraları  ödeyemiyoruz. Oturduğumuz evler kağıt gibi. En ufak  bir depremde bize mezar oluyorlar. İçilebilir bedava suya erişebilirdik,  Bunu yapamıyorumuzun sebebi, sermaye sınıfının yönetiyor olması. Bunların tamamının emekçiler denetimine geçmesi için bu seçime katıldık. Çağrımız bize oy verin çağrısından öte seçimden sonrasında da işçi sınıfına yönelik çok ciddi saldırılarla karşılaşacağız. Bu yüzden kazanılmış haklarımızı korumak yeni haklar kazanmak için  örgütlü olmamız gerekiyor. Beraber bu işi devralalım, bu işi örgütleyelim ve seçimden sonra karşımıza çıkacak ekonomik saldırılara  karşı örgütlü mücadeleyle birleşik mücadeleyi yükseltelim. Kentleri emekçiler yönetmeli.”


Aday Tanıtım Toplantısı'na katılan işçi ve emekçiler  toplantının ardından, Manisa sokaklarında broşür dağıtım çalışması yaptı.