Haber: Fatoş Erdoğan

Türkiye İşçi Partisi’nden Milletvekili Adayı olan Meryem Göktepe... Öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin ablası, Türkiye İşçi Partisi’nin 3'üncü Bölge, 2'nci sıra adayı...

8 Ocak 1996'da polis tarafından işkenceyle katledilen Evrensel  Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, memur olarak çalıştığı kurumdan istifa ederek Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili adayı oldu.

Adalet ve hak savunuculuğu yapan Meryem Göktepe, ayrıca KESK'e bağlı TÜM BEL-SEN'de yıllardır aktif olarak emek mücadelesi vermekte. Yıllardır meydanlarda ve mahkeme salonlarında sürdürdüğü adalet mücadelesini Meclis’e taşımak için Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) İstanbul 3'üncü bölge 2'nci sıra Milletvekili Adayı oldu. 

Meryem Göktepe, yıllardır sürdürdüğü adalet mücadelesini Meclis’e taşımak için aday olduğunu bellirtti. Önceliğinin helalleşmek değil hesaplaşmak olduğunu vurguladı.

80'den beri siyasetin içinde olduğunu belirten Göktepe, öğrenciyken başladığı bu mücadelenin 1989'da kamu emekçilerinin sendikalaşma sürecini ile beraber emek mücadelesine dönüştüğünü söyledi.

Göktepe, "Kardeşimi kaybedince bu emek mücadelesinin yanına adalet mücadelesi de eklendi 
ne yazık ki" dedi.

"METİN'DEN SONRA YİTİRDİĞİMİZ HER ECELSİZ ÖLÜMÜN CENAZESİ BİZİM EVDEN KALKTI"

Göktepe, Gezi, Roboski, Gar, Suruç Katliamı'na dikkat çekti. Cumartesi Anneleri'nden tanıdığımız pek çok çocuğu kaybedince nefessiz kaldığımı hissettim dedi. 

Göktepe, "Hep söylerim. Metin'den sonra yitirdiğimiz her ecelsiz ölümün cenazesi bizim evden kalktı." dolayısıyla bir hesaplaşmanın ne yazık ki yasanın yapıldığı yer olan mecliste sağlanabileceğini düşündüm ve birlikte yürümek isteyen TİP'li arkadaşlarımla siyasete adım attım" ifadelerini kullandı.

"ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLARIN, KADINLARIN, EMEKÇİLERİN SESİNE SES KATMAK İÇİN ADAY OLDUM"

Göktepe, aday olma kararında TİP'in seçim bildirgesinin de önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"TİP'in seçim bildirgesi çok kapsayıcı benim açımdan. Adalet komisyonları, kadın, emek, iş cinayetleri, ekoloji, bütün bu öncelikler benim de önceliğim. Bu mücadelenin bir parçası olarak dört tane değiştiren, dönüştüren vekilin yanında olabilmeyi, onların sesine ses katmayı, sessizlerin,  kadınların, çocukların,  Enis Kara'nın ve öldürülen Gezi çocukların sesini daha geniş kitlelere ulaştırmak, emeğin hakkını alması için, mücadele vermek için böyle bir yola girdim."

"DEPREM AFETİNİN NASIL CİNAYETE DÖNÜŞTÜRÜLDÜĞÜNÜ İZLEDİK"

Göktepe, ülkemizde yakın zamanda hiç unutulmaması gereken bir deprem afeti yaşadık ama bu deprem afetinin nasıl cinayete dönüştürüldüğünü de izledik ne yazık ki dedi. Şimdilerde seçim çalışmaların birinci sırada yer aldığı için üzgün olduğunu ifade eden Göktepe, depremin hiç ama hiç unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Göktepe, Özellikle kadınların pandemide, savaşlarda çok zarar gören kadınların yine depremde de en fazla zarar gören, üzerine en fazla yük binen kadınların ihtiyaçlarına göz ve kulak tıkamadan bakmak gerektiğini söyledi.

"ÖNCELİĞİMİZ HESAPLAŞMAK..." 

Göktepe, önceliğimiz "Helalleşmek değil hesaplaşmak!" dedi ve ekledi:  "ben yürüdüğüm yolda da mecliste de tek adamla değil, çok kadınla yürümek istiyorum. Bunu bir kez daha burada söylemek istiyorum.."

Meryem Göktepe kimdir?

Meryem Göktepe, Sivas'ın Gürün ilçesine bağlı Çipil köyünde 25 Mart 1966'da doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi İstanbul'da okudu. Göktepe, Cumhuriyet Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü mezunu.

Bir müddet özel sektörde çalışan Göktepe, 1989 yılında kamuda çalışmaya başladı ve  milletvekili aday adayı olmak için  kamudan istifa etti. Meryem Göktepe, İstanbul’da 8 Ocak 1996 tarihinde polislerce gözaltına alınan ve işkence ile katledilen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe’nin ablası.