ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tanzanya'nın Tanga eyaletinde yer alan Koregwe bölgesindeki 10 okulda eğitim gören 200 kız öğrenciye bisiklet hediye etti.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tanzanya genelindeki kırsal alanlarda ortaokula giden kızların yüzde 75'inden fazlası, okula uzun mesafe yürüyerek ulaşabiliyor.

Kız öğrencilerin okullarına kolay ve güvenli ulaşmalarını sağlamak amacıyla proje yürüten TİKA, Koregwe bölgesindeki 10 okulda eğitim gören 200 kız öğrenciye okul yolunda kullanmaları için bisiklet hediye etti.

Koregwe Valiliğinin önünde düzenlenen bisiklet teslim törenine Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu, Koregwe Valisi Jokate U. Mwegelo'nun yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Teslim töreninde konuşan Büyükelçi Güllüoğlu, kız çocuklarının eğitiminin sağlam ve sağlıklı gelecek nesillerin yetişmesi için gerekli olduğunu belirtti.

Birçok sektörde proje ve faaliyetlerde bulunan TİKA'nın eğitim sektörüne ayrı önem verdiğine işaret eden Güllüoğlu, Tanzanya'nın yüz ölçümü ve nüfus anlamında büyük bir ülke olduğunu, bu büyük ülkenin en önemli ve ana potansiyelini gençlerin oluşturduğunu söyledi.