Türkiye Gazeteciler Sendikası, 1 Mayıs dolayısıyla yayınladığı yazılı açıklamada, "Tüm dünyada farklı dil, renk ve kimliklerden emekçilerin bayramı 1 Mayıs’ta bizler de taleplerimizi haykıracağız" ifadelerine yer verdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) 1 Mayıs dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. TGS, 43 gazetecinin cezaevlerinde tutulduğu, sendikasız ve güvencesiz çalışmanın dayatıldığı bir dönemde 1 Mayıs’ın karşılandığına dikkat çekerek, "Tüm dünyada farklı dil, renk ve kimliklerden emekçilerin bayramı 1 Mayıs’ta bizler de taleplerimizi haykıracağız" dedi.

"SENDİKASIZ VE GÜVENCESİZ ÇALIŞMANIN DAYATILDIĞI BİR DÖNEM"

Mücadele vurgusunun yer aldığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Gazetecilerin ve tüm medya çalışanlarının Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü kutlu olsun! Tüm dünyada farklı dil, renk ve kimliklerden emekçilerin bayramı 1 Mayıs’ta bizler de taleplerimizi haykıracağız. Bu sene de pandemi koşulları ve kısıtlamalar nedeniyle 1 Mayıs’ta alanlarda buluşamıyoruz. Fiziksel olarak yan yana olamasak da basın özgürlüğü ve adil bir çalışma düzeni için mücadelesini verdiğimiz talepler, bizi buluşturuyor. Medya üzerindeki baskıların devam ettiği, 43 meslektaşımızın cezaevlerinde tutulduğu, sendikasız ve güvencesiz çalışmanın dayatıldığı bir dönemde 1 Mayıs’ı karşılıyoruz. Medya sektöründe işsizlik oranının yüzde 40’a dayandığı, sendikalaşma oranının yaklaşık yüzde 8 olduğu ülkemizde; ücret ve çalışma koşullarında adaletin sağlandığı, sendikal haklara saygı duyulan bir medya ortamı en acil talebimiz. Bu talebi gerçekleştirecek olan ise biz gazetecileriz. Kalemimizin üzerindeki baskıların son bulduğu, cezaevlerindeki meslektaşlarımızın özgürlüğüne kavuştuğu, özgürce haber yapabildiğimiz günlerin yakın olması diliyor ve tüm medya çalışanlarını TGS çatısı altında bir araya gelmeye davet ediyoruz. Yaşasın 1 Mayıs!"