Türkiye Gazeteciler Sendikası, çalışanlarının kişisel hesaplarını 'Rus devletine bağlı medya' ibaresiyle etiketleyen Twitter'a tepki gösterdi. TGS, "Sosyal medya platformlarının Sputnik’te çalışan meslektaşlarımızı 'Rusya yanlısı' olarak etiketlemesi gazetecileri hedef göstermektir" açıklaması yaptı.

Sputnik çalışanlarının kişisel hesaplarını 'Rus devletine bağlı medya' ibaresiyle etiketleyen sosyal medya platformu Twitter'a Türkiye Gazeteciler Sendikası'dan (TGS) tepki geldi. Sendika yaptığı yazılı açıklamada, gazetecilerin can güvenliğini tehlikeye atacak bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiği bildirilerek, "Bazı sosyal medya platformlarının Sputnik’te çalışan meslektaşlarımızı 'Rusya yanlısı' olarak etiketlemesi gazetecileri hedef göstermektir. Gazetecilerin can güvenliğini tehlikeye atacak ve basın özgürlüğünün ihlali olarak değerlendirilecek bu uygulamadan vazgeçilmelidir" denildi.

"BU UYGULAMADAN VAZGEÇİLMELİDİR"

TGS, açıklamasında, "Gazeteciler savaş ortamlarında gerçekleri tüm dünyaya ulaştırmakla yükümlüyken devletler de onları korumakla yükümlüdür. Ukrayna’da çalışan meslektaşlarımız başta olmak üzere gazetecilerin can güvenliğini sağlamak halkın haber alma hakkını korumaktır. Türkiye Gazeteciler Sendikası dünyanın neresinde olursa olsun gazetecilerin fişlenmesi, hedef gösterilmesi, sansüre uğraması gibi basın özgürlüğüne zarar verecek uygulamaların karşısındadır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Biz gazeteciler savaşın değil barışın tarafındayız. Ölümlerin son bulması, halkın haber alma hakkı ve gazetecilerin can güvenliği için bir an önce barış ortamı sağlanmalıdır" denildi.