İSTANBUL (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Kahramanmaraş merkezli depremlerde ekipmanı enkaz altında kalan 100 gazetecinin bilgisayar, fotoğraf makinesi ve cep telefonu ihtiyacını karşılayacak.

TGC'den yapılan açıklamada, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde 50 bini aşkın vatandaşla birlikte 33 gazetecinin hayatını kaybettiği, çok sayıda gazetecinin de yaralandığı belirtildi.

Depremde evi, iş yeri yıkılan ve ekipmanı enkaz altında kalan gazeteciler için TGC'nin bir destek programı oluşturduğu bilgisi verilen açıklamada, program kapsamında 100 gazetecinin bilgisayar, fotoğraf makinesi ve cep telefonu ihtiyacının karşılanacağı aktarıldı.

Açıklamada, programın ilk adımı olarak Malatya'daki gazetecilerin ziyaret edileceği, bu ziyarete Adıyamanlı depremzede gazetecilerin de katılacağı kaydedildi.

TGC Başkan Vekili Vahap Munyar, Genel Sekreter Sibel Güneş ve Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Aktaş'ın Malatyalı ve Adıyamanlı gazetecilerin sorunlarını dinleyerek ihtiyaç duydukları ekipmanları elden teslim edeceği ifade edilen açıklamada, programın ikinci adımında ise Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de ekipmanı enkaz altında kalan gazetecilerin taleplerinin karşılanacağı bildirildi.