Tepebaşı Belediyesi’nin yerel üretime ve kadınlara verdiği destek kapsamında hizmete sunduğu Kadın Üretici Ürün Satış Noktası, Eskişehirliler tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

Açıldığı 2019 tarihinden bugüne kent halkı tarafından beğeniyle karşılanan Kadın Üretici Ürün Satış Noktası haftada üç gün olmak üzere; Özdilek Sanat Merkezi, Batıkent Mahallesi’ndeki Hasan Ali Yücel Belde Evi ve Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde hizmet veriyor. Kırsal mahalle sakini üretici kadınlar, kurulan tezgahlarda ürettikleri doğal ürünleri kent halkının beğenisine sunuyor. Eskişehirlilerden ilgi gören ürünler, kadınların emeklerini kazanca dönüştürmesini sağlıyor. Tepebaşı Belediyesi tarafından ücretsiz tezgah, çadır gibi imkanların sağlandığı nokta ile kadınlar, doğal ürünlerini yurttaşla buluşturuyor.

Kadın Üretici El İşi Satış Noktası da faaliyetlerini sürdürüyor. Kırsal mahalle sakini üretici kadınlar, pazartesi günleri Yaşamkent Mahallesi’nde, çarşamba günleri Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde, pazar günleri ise Hasan Ali Yücel Belde Evi bahçesinde el emeği göz nuru el işi ürünlerini kent halkının beğenisine sunuyor.

Tepebaşı Belediyesi’nin Eskişehir’in ilk ve tek ekolojik pazarı olarak 2010 yılında Eskişehir halkıyla tanıştırdığı Ekolojik Pazar da pazar günleri hizmet veriyor. Ekolojik Pazar; doğru beslenme, güvenli gıda üretimi ve tüketiminin adresi olarak faaliyet gösteriyor. Hasan Ali Yücel Belde Evi bahçesinde hizmet veren pazar, sertifikasyon kuruluşlarının kontrolünde üretilen ve satışa sunuluncaya kadar denetim altında tutulan ürünler ile Eskişehirlilerden ilgi görüyor.