Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, deprem bölgesi Osmaniye’yi ziyaret etti. Yakınlarından haber bekleyen bir vatandaş, Temurci’ye; “Yeğenim var. Sekiz kişi şu an içeride yakınımız var bugün işte ilk günden beri bekliyoruz” dedi.

Bir başka vatandaş ise kardeşini beklediğini belirterek, "İçeride beş kişiler, yapacak bir şey yok" dedi. 

"ALMANYA BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR KARA PARÇASINDA TÜRKİYE'DE DEPREM YAŞANDI"

Selim Temurci, şunları söyledi:

"Maalesef Adıyaman'dan başlayarak sekiz dokuz noktaya gittik. Türkiye'nin her yerinde gerçekten çok büyük felaketin izlerini görüyoruz. Şu anda Osmaniye'de arkada bir enkazda yine kurtarma çalışmaları devam ediyor. Aslında Türkiye'nin hiçbir yerinde şu anda depremin etkileri tam anlamıyla ortadan kaldırılmış değil. Şöyle düşünün, Almanya büyüklüğünde bir kara parçasında Türkiye'de deprem yaşandı. Bu belki bir ülkenin, bir devletin değil, on devletin üstesinden kalkamayacağı çok büyük bir sorun ama çok necip bir milletimiz var millet her noktaya yardım götürdü.

"ÖZELLİKLE ÇADIRA ÇOK ACİL ÇADIR İHTİYACIMIZ VAR"

Tek üzüntümüz, tek keşkemiz keşke kırk sekiz saat içerisinde sahada o yardımların bir kısmını yapabilseydik. Adıyaman'da bizim kardeşlerimiz, dostlarımız gittiğimizde 60. saatte kurtarma ekibinin geldiğine şahit olduk. Doğrudur, her yere yetişilemezdi ama vatandaşlar bile bu konuda engellenmiş oldu. Şu an önümüze bakacağız. Cenazelerimizi defnedeceğiz ancak yeni sorunlarımız var. Nedir yeni sorunumuz? Barınma. Nedir yeni sorunumuz? Isınma. Onun için burada sizlerin aracılığıyla bütün Türkiye'ye seslenmek istiyorum. Ne olur Allah rızası için konteyner kentler ve özellikle çadır... Çok acil çadır ihtiyacımız var. Bakın Türkiye'de 26 milyon insanı etkileyen 13 milyon kişiyi direkt etkileyen bir depremden bahsediyoruz. Bu Yunanistan nüfusundan daha büyük bir nüfus dolayısıyla şu anda bölgeye gıdadan çok daha fazla ihtiyaç olan şey çadırdır, ısınma ihtiyacıdır, sağlıktır, doktorlardır...

"BÖLGEDE ACİLEN SAHRA HASTANELERİ KURMALARI GEREKİYOR"

Bakın bizim şu anda dün akşam dün sabahleyin sayın Genel Başkanımız bölgeyi dolaştı, uğurladık. Sare Davutoğlu biliyorsunuz kadın doğum mütehassısı. Kendisini Antakya'ya götürdük ve şu anda orada hekim eksiği olduğu için orada çalışıyor. Ne olur doktorlar bölgeye gelsin. Doktorlar bölgeye gelsin ve son olarak da özel hastaneler birçok yerde hastanelerimiz yıkıldı. Cenazelerimiz dışarıda, hastalarımızla ilgili olarak çok ciddi sorunlar var. Onun için de doktorlar sadece gelmesi değil, özel hastanelerin de bu bölgede hemen acilen sahra hastaneleri kurmaları gerekiyor. Kronik rahatsızlığı olan hastalarımız var, şeker hastalarımız var ilaçlarını bulamıyorlar. Eczaneler açılması gerekiyor. Artık hayatı yeniden kurmak için düşünmeye başlamamızın zamanı. Rabbim bir daha ülkemize böyle felaketler yaşatmasın Bütün ölülerimize rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah inşallah birlik ve beraberlik içerisinde bu sıkıntıların üstesinden gelmeyi bizlere nasip eylesin."