İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplu ulaşıma ek zam gündemiyle toplandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Daire Başkanlığı'nın, 25 yaş üstü öğrencilere yönelik İstanbulkart düzenlemesi teklifi reddedildi. Toplu ulaşımda yüzde 50 ve servis ücretlerinde de yüzde 40 zam talebi kabul edilmedi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise zam teklifinin reddine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Türkiye’nin tüm büyükşehirlerindeki UKOME’lerden zam kararı çıkmasına rağmen İstanbul'da engellendiğini belirten Ongun, "Tek amaç İBB ve İETT’yi batırmak" dedi.

"AKARYAKITTA TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ ZAM YAPILDI"

Ongun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Akaryakıta tarihte görülmemiş zam yapıldı. İBB, 10 milyar TL sübvanse yapıyor ama toplu taşımada yolcu ücreti akaryakıtı bile karşılayamaz hale geldi. Türkiye’nin tüm büyükşehirlerindeki UKOME’lerden zam kararı çıktı. İstanbul’da ise engellendi. Tek amaç İBB ve İETT’yi batırmak."

"SERDAR YÜCEL'İN TALİMATIYLA REDDEDİLİYOR"

Ongun Twitter hesabından attığı diger bir tweette, "5 bin yeni taksi teklifi dahil İstanbulluların tüm talepleri UKOME’de Ulaştırma Bakanlığı’nın temsilcisi Serdar Yücel’in talimatıyla reddedilmekte. Amaç İBB’yi işlemez hale getirmek / batırmak. Bizi üzen asıl konu UKOME’de TSK ve Emniyet temsilcilerinin de bu zata tabi olması" dedi.