Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde başlatılan proje kapsamında atalık buğday tohumları toprakla buluşmuştu. Tohumlardan hasat edilen ürünlerden bir kısmı yurttaşların sofrasına ulaşırken, 7 tonluk kısmı da atalık tohum olarak yeniden değerlendirilmek üzere 45 sözleşmeli çiftçiye dağıtıldı. 

Çiftçilere ata tohumu olarak Karakılçık ve Kunduru Buğdayı, yerli tohum olarak ise Adana99 ve Ekinoks Buğdayı dağıtıldı. Tohum dağıtım etkinliğine Başkan Haluk Bozdoğan’ın yanı sıra Konya Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa ve Niğde Kemerhisar Belediye Başkanı Ramazan Oya da katıldı. Projeyle, hem çiftçiye tohum desteği sağlanması hem de Belediye’nin tohum bankasındaki miktarın artırılması hedefleniyor. 

Önceliklerinin Tarsus’un köylerini ekonomik ve sosyal olarak kalkındırmak olduğunu belirten Başkan Bozdoğan, “Ata tohumuna sahip çıkmak, ata tohumunu devam ettirmek ciddi anlamda bu ülkede köylerimizin kalkınması demektir. Tek bir isteğimiz var; köylü ne olursa olsun kalkınacak, çiftçilerimize desteğimiz devam edecek" dedi.

Çiftçi Songül Alıcı da verilen hizmetten ötürü teşekkür ederek, ‘’Belediyemizin çiftçilere yönelik hizmetlerini çok beğeniyoruz. Bu sadece çiftçiye yapılan bir destek değil, hem biz kazanıyoruz hem Tarsus ekonomisi kazanıyor. Fide, fidan, balya gibi birçok ürün dağıttı. Başkanımıza desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Yöreye özgü ürünlerin gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinen çiftçi Rüstem Keleş ise şunları söyledi:

”Saman, tohumluk buğday, mısır silajı gibi destekler hem çiftçilerimize hem de hayvancılarımıza çok büyük katkı sağlıyor. Bu desteklerden dolayı başta belediye başkanımız olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum, Kunduru Buğdayının lezzetinin tanıtılması için çok elzem hizmettir.”