İzmir halkının büyük bir dayanışma gösterdiği, 1980 öncesinin önemli toplumsal olaylarından Tariş Direnişi'nin belgeseli “Bir Makas Değişimiydi Tariş”, İstanbul Kadıköy’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde izleyici ile buluşacak. NHKM Ruhi Su Salonu’ndaki gösterime yönetmen Hülya Karcı çevrimiçi olarak katılacak, belgesel ekibinden İsmet Aktaş ve Ayten Ünal da salonda bulunacak. Belgesel filmde, 1978’te Tariş Üzüm İşletmesi’nde tanışmış ve 1980’deki Tariş direnişiyle hayatlarının dönüm noktalarından birini yaşamış bir grup gencin hikayesi anlatılıyor.

BELGESELDE ÖNEMLİ TANIKLIKLAR

Belgeselde, Tariş direnişi ile ilgili olarak Ahmet Akın, Ahmet Oltulu, Ali Osman Yalçın, Ali Özkan, Bekir Zeyyat Eken, Cemal Kıral, Emine Çakır, Gülsüm Korkusuz, Hakkı Serin, Hikmet Ersöz, Hülya Karcı, Hüseyin Korkusuz, Hüsniye Korkusuz, İbrahim Demir, İsmet Aktaş, Latif Yılmaz, Mehmet Şakir Örs, Memet Saygılı, Mukadder Dinçsoy, Nermin Saygılı, Osman Yılmaz, Şemsettin Filiz, Talat Özmen, Veli Dip ve Veli Kaymaz’ın anlatımları yer alıyor.

Hülya Karcı’nın yönettiği filmin prodüksiyonu Payiz Film’e, kamera çekimleri Ömer Faruk Bedir’e ait. 60 dakikalık bu önemli film 4 Eylül Cumartesi günü NHKM’de izlenebilecek. Kapalı salonda yapılacak gösterimi izleyebilmek için pandemi koşulları sebebiyle önceden rezervasyon yaptırmak ve aşı kartını göstermek gerekiyor.