Fox TV'de Özgü Namal ve Özcan Deniz'in başrollerini paylaştığı Kızıl Goncalar dizisi, tarikatların hedefinde. Hedef gösterilen diziye RTÜK soruşturma başlatırken çekim engelleri de peşi sıra geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı mekandaki çekim izinleri iptal edilen Kızıl Goncalar bu sefer de Okmeydanı Darülaceze'de engelle karşılaştı.

Celal Şengör'den RTÜK'e Kızıl Goncalar tepkisi: Bir avuç yobazın mı emrinde yoksa laik Türkiye Cumhuriyeti'nin mi? Celal Şengör'den RTÜK'e Kızıl Goncalar tepkisi: Bir avuç yobazın mı emrinde yoksa laik Türkiye Cumhuriyeti'nin mi?

BİZZAT GELEN TALİMAT

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre; hastane sahnelerinin çekildiği mekandaki çekim izinleri iptal edildi. Set ikinci kez durdu. İptal talimatının 'bizzat geldiği' iddia edildi. Çekimler için yeni mekan arayışı başladı. Dizinin yeni bölümü bu akşam saat 20.00’de FOX’ta yayınlanacak.

Kızıl Goncalar'ın yapımcısı Faruk Turgut: Türkiye’deki cemaat gerçeğini anlatıyor Kızıl Goncalar'ın yapımcısı Faruk Turgut: Türkiye’deki cemaat gerçeğini anlatıyor

İSMAİLAĞA HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Tarikat ve seküler aile hayatlarını konu alan diziyi İsmailağa tarikatı hedef göstermişti.

Tarikatın X hesabından dizi ile ilgili yapılan bir paylaşımı alıntılayan bir set çalışanı, "Fatih'te çekim yaptığımız ana mekanlarımıza artık giremiyoruz" iddiasında bulunmuştu. Paylaşımını silen set çalışanı, şu ifadeleri kullanmıştı:

Gon