GÜNDEM

Surp Takavor Kilisesi'nin kapısına çıkıp dans edenler hakkında Diyanet'ten ilk açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne karşı yapılan ve gündeme oturan saygısızlık hakkında açıklama yaptı. İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Altıyol Meydanı’nda...

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne karşı yapılan ve gündeme oturan saygısızlık hakkında açıklama yaptı.

İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Altıyol Meydanı’nda trafiğe kapalı alanda dün akşam saatlerinde yoğun kalabalıklar oluştu. Surp Takavor Kilisesi’nin önündeki yaya yolunda ise bir grup müzik eşliğinde eğlendi. Bu sırada kalabalıktan 3 kişi kilisenin giriş kapısının üzerindeki duvara çıktı. Sosyal medyadan paylaşılan görüntülere göre bu kişilerin duvarın üstüne çıkarak, müzik eşliğinde oynaması tepkilere neden oldu.

"BU SAYGISIZCA TUTUM ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınadı. Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne karşı yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. İnancımıza göre mabetlerin dokunulmazlığı vardır. Toplumun huzuruna kasteden, mabetlere ve kutsal değerlere karşı gösterilen bu saygısızca tutum asla kabul edilemez." ifadelerini kullandı. Ne olmuştu? İstanbul'un Kadıköy ilçesinde trafiğe kapalı alanda dün akşam (11 Temmuz 2021) bir kalabalık, Surp Takavor Kilisesi'nin önündeki yaya yolunda bir grup müzik eşliğinde eğlenmeye başlamış, bu sırada kalabalıktan 3 kişi, kilisenin giriş kapısının üzerindeki duvara çıkarak oynamıştı. İstanbul Valiliği, Surp Takavor Kilisesi’nin duvarı üzerine çıkarak oynayan üç kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, “11.07.2021 Pazar günü saat: 00.55 sıralarında Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi’ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö. F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz” denildi.