İYİ Parti Uluslararası Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, “Çavuşoğlu sürekli görevle yurt dışında bulunan memurların maaşlarının en az 10’u oranındaki bir katkıyı depremzedelere yardım olarak Dışişleri Bakanlığı’ndaki Halkbank şubesine aktarılması talimatını vermiş… Vatandaşına ve memuruna muhtaç bir ülkedeyiz” dedi.

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta yaşanan iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Yaşanan mağduriyetler nedeniyle yurt içinde ve yurt dışında birçok yardım kampanyası başlatıldı. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, emekli Büyükelçi Ahmet Erozan, Dışişleri Bakanlığı’nın sürekli görevle yurt dışında bulunan memurların maaşlarının en az yüzde 10’unun depremzedelere yardım için aktarılacağı talimatını verdiğini belirtti. Erozan, sosyal medya hesabından dün şu paylaşımı yaptı:

“Çavuşoğlu sürekli görevle yurt dışında bulunan memurların maaşlarının en az 10’u oranındaki bir katkıyı depremzedelere yardım olarak Dışişleri Bakanlığı’ndaki Halkbank şubesine USD ve AVRO olarak aktarılması talimatını vermiş… Vatandaşına ve memuruna muhtaç bir ülkedeyiz..!”

“YARDIM KAMPANYASINA AKTARILMASI ‘MAKAM’ TARAFINDAN UYGUN GÖRÜLDÜ”

ANKA Haber Ajansı’nın edindiği bilgilere göre; Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim; hukuk müşaviri, danışman ve ataşe yardımcıları da dahil sürekli görevle yurt dışında bulunan memurların net dış maaşlarının en az yüzde 10’unun AFAD tarafından başlatılan yardım kampanyasına aktarılmasının “makam” tarafından uygun görüldüğü yönünde talimat verdi. Ayrıca, aktarılacak paranın 6 Mart 2023 tarihine kadar Halk Bankası hesabına yatırılmasının beklendiği ve temsilcilikler tarafından toplanan yardım tutarına ilişkin bilginin de 7 Mart’ta e-posta ile bildirilmesinin uygun olacağı da belirtildi.