Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Murat Bal, staj ve çıraklık sigortası sorununun, emeklilik yaşını ortalama 17 yıl geciktirdiğini ifade etti.

EMEKLİLİK SÜRESİNİ 17 YIL GECİKTİRİYOR

Pazar günü yapılacak olan basın açıklamasında, öncelikli bu sorunu dile getireceklerini belirten Bal, “Yaşıtları top oynarken, iş yerlerinde üreten aktif olarak çalışan bu insanlar büyük mağduriyete uğramaktadır. Bunun yanında, böyle bir mağduriyetini giderilmesi ve sorunu ortadan kaldıran düzenlemenin yapılması, kanun yapıcının çırak ve stajyerlere bakış açısını ve tutumunu ortaya koyacağından toplumun genelinde önemli bir hak adalet inancını yeniden kazandıracaktır.” dedi.

“YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE SORUN ÇÖZÜLMELİ”

Yerel seçimlerinden önce staj sorununun çözülmesi gerektiğini kaydeden Murat Bal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çalışma hayatına erken yaşlarda başlayan staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının, staj başlangıçları uzun vadeli sigorta koluna başlangıç sayılmasının zamanı geldi de geçiyor. Biz yıllardır bu mağduriyetimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bunun için bu Pazar günü Türkiye genelinde eş zamanlı olarak binlerce kişi ile birlikte basın açıklaması yapacağız. Haklıyız, kazanacağız. Staj, mağduriyeti yerel seçimden önce çözülmeli.”

Bal, federasyon üyesi olsun ya da olmasın, tüm staj ve çıraklık sigortası mağdurları 5 Kasım Pazar günü yapılacak basın açıklamasına davet etti. 

Basın açıklaması yapılacak yerler şöyle… 
İstanbul; Kadıköy Rıhtımı, Bursa; Kent Meydanı, Adana; Adana SGK önü, Antalya; Attolos heykeli önü, Bilecik; Bozüyük Cumhuriyet Meydanı, Kocaeli, Gebze Kent Meydanı, Konya; Kılıçarslan Kent Meydanı, Afyonkarahisar; Anıtpark karşısı, Manisa; Manolya Meydan, Sakarya; Demokrasi Meydanı, Van; Sanat Sokağı.