Rusya'nın ürettiği Sputnik V aşısının resmi Twitter hesabı, “hesaptaki olağandışı etkinlik” gerekçesiyle geçici olarak kısıtlandı.

Twitter, Rusya'nın koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının resmi hesabını kısıtladı. Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre, aşının Twitter hesabına erişim, site tarafından tam olarak belirtilmeyen “hesaptaki olağandışı etkinlik” nedeniyle “geçici olarak” kısıtlandı. Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Sputnik V aşısının Twitter hesabına erişim engelinin getirildiğini duyururken, sebebinin araştırıldığını belirtti. Açıklamada, “Twitter üzerinden aşı ve nasıl çalıştığı ile ilgili tüm bilgileri açık bir şekilde paylaşıyorduk. Twitter üzerinden, Astra Zeneca’ya Sputnik V aşısının bir bileşenini kullanmasını teklif ettik ve ortak klinik araştırmalarla ilgili anlaşmaya vardık” denildi. RDIF, tüm takipçilerine Twitter ile iletişime geçerek hesabın tekrar erişime açılmasını istemeleri çağrısında bulundu.

KISITLAMA KALDIRILDI

Twitter, Sputnik V koronavirüs aşısının resmi hesabına engeli kaldırdı. Sputnik V'nin yeniden aktive edilen hesabından yapılan açıklamada, Twitter'ın "ABD Virgina merkezli izinsiz giriş çabası sonrası hesabınız kısıtlandı" bildirimine yer verilirken, sorunu çözdüğü için Twitter'a teşekkür edildi. Ayrıca paylaşımda "Bizi takip edin ve Sputnik V'nin Covid-19 ile nasıl savaştığını, hayatları kurtardığını ve ekonomileri restore ettiği görün" ifadelerine yer verildi.