Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, muhabirin soru sormasının “çok yönlü olarak inceleneceğini” duyurdu.

AA muhabiri Musab Turan’ın bakanlara sorduğu soru ve ardan işten atılması ile ilgili gelişmeler sürüyor. AA Genel Müdürü Karagöz, “Bir eski çalışanımızın yapmış olduğu eylem gazetecilikle ve Ajansımızın yayın ilkeleri ile kesinlikle örtüşmemektedir. Bu eylemin motivasyonu çok yönlü olarak incelenecektir” açıklaması yaptı. Karagöz, olayı “planlı, hesaplı, sonuçları önceden öngörülmüş, stratejik hedefleri olan bir eylem” olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Karagöz, “suç duyurusunda bulunulduğunu ve konunun hukuka intikal ettirildiğini” söyledi.

AKP “PROVOKATÖR” İLAN ETTİ

AK Sözcüsü Ömer Çelik, "Bütün provokatörler yaptıklarının bedelini mutlaka öder. Bunlarla mücadele etme konusunda kararlılığımız tamdır” ifadelerini kullandı. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "AA muhabiri kılığındaki provokatöre gereği yapılıyor. Bütün provokatörler yaptıklarının bedelini mutlaka öder" değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da sosyal medyadan şu mesajı paylaştı: “Anadolu Ajansının kurumsal ilkelerini ve çalışma kurallarını ihlal eden kişi hakkında gerekli hukuki adımlar atılmaktadır. Kaos, kargaşa ve tahrik amaçlı girişimlere karşı el birliğiyle mücadele edeceğiz.”