Sedat Peker'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddialarını basın toplantısında iki bakana sorduğu için işten atılan Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan, sosyal medyada açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Musab Turan, Instragram üzerinden yaptığı açıklamada, babasının Sultanbeyli AKP teşkilat kurucusu olduğunu hatırlattı ve basın toplantısında yaşananları aktarkdı. “Bugün gündemi takip eden bir gazeteci olarak oradaydım. Sayın bakanın danışmanı Rıdvan Tezel pişkin bir şekilde kulağıma geldi, dedi 'Soru sormuyoruz'. Burada bende kayış attı. Şimdi zaten orada Demirören Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, TRT Haber var. Zaten bu adamlar size ne sorabiliyor ki?” diyen Turan, “bu özgüven hayra alamet bir şey değil” diyerek soru sorduğunu belirtti.

ERDOĞAN’A ÇAĞRI YAPTI

AKParti’nin artık fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini savunan Musab Turan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Siyaset kurumu hayatımızın öyle içinde ki hiçbir şey yapamıyoruz. Hiçbir şey yapamıyoruz sadece siyaseti düşünüyoruz. Siyaset kurumunun adalet ekseninde kendi rayına oturması lazım. Gururla onurla çalıştığım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Anadolu Ajansına halel getirdiğini düşünüyorum. Oradakileri zor durumda bıraktım. Sorumda duygusallaştığım için özür dilerim ama soru sorduğum için özür dilemem. Sayın Cumhurbaşkanım lütfen içinizdeki merhameti uyandırın, Allah bizimledir.”