Soma ekonomisinin önemli unsurlarından biri olan ve Torku Anadolu Birlik Holding bünyesinde faaliyet gösteren Soma Termik Santrali'nde, şirketin üretimi kademeli olarak durdurma kararı almasının ardından belirsizlik süreci başladı. 17 Şubat'ta Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) yapılan bildirimle resmileşen süreçte, ilk etapta 87 işçi ücretsiz izne gönderildi.
Karara tepki gösteren işçiler, santral önüne kurdukları direniş çadırında nöbete başladı. Bölgedeki yoğun yağışa rağmen Soma halkı, esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri işçilere destek verdi.
ANKARA'DAN YANIT BEKLENİYOR
TES-İŞ Soma Şube Başkanı Mustafa Girginler, yaptığı açıklamada mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, "Yağmur çamur demeden mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Bu iş nereye kadar giderse gitsin, biz bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.
Ankara'ya gideceğini ve pazartesi günü önemli görüşmeleri olduğunu ifade eden Girginler, "Özellikle salı ve çarşamba günü Meclis'teyiz. Eğer Meclis'ten bu konularla alakalı net, olumlu bir cevap almazsak, Soma'ya döndüğümüzde tüm Soma halkımız ve esnafımızla birlikte kepenk kapatıp, kamyonlarımızla ve otobüslerimizle sokağa ineceğiz. Bundan sonra ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Girginler, yetkililere seslenerek, "Bizler burada ekmeğimizin peşindeyiz. Buradan bir kez daha yetkililere sesleniyorum: Aldıkları karardan derhal vazgeçsinler ve bu işin adını bir an önce koysunlar. Torku, Soma'ya bu bedeli ödetemez. Ödetemeyecekler" ifadelerini kullandı.





