Haber: Sabri Kırdar

Sol Parti Antalya'da İl Başkanlığı, Antalya’da ulaşıma gelen yüzde 50 zamma tepki gösterdi. Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın şunları ifade etti;


Ulaşım Kamusal Nitelikli ve Ücretsiz Olmalıdır

AKP’nin seçimden önce vadettiği Türkiye yüzyılı daha çok vergi daha çok zam ve daha çok yoksullaşma olarak başladı. AKP 21 yıllık iktidarı boyunca uyguladığı yağmacı ekonominin tüm faturasını emekçi halka çıkarmaya uğraşıyor.

Bunun son örneği akaryakıt fiyatlarındaki vergi artışıyla akaryakıta gelen yüksek zamlar olmuştur. Akaryakıt zamlarıyla beraber her şey de zamlanmaya başlamış halkın sırtında ki yük daha da artmıştır.

Bu zamların en önemli yansıması toplu taşımaya olmuş ülkenin her yerinden ardı ardına toplu ulaşıma zam yapılmıştır.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ‘de her zaman olduğu gibi çareyi zam yapmakta bulmuş ulaşıma yüzde 50 zam yapmıştır.

Bilindiği gibi kentimizde ulaşım Hasan Subaşı döneminden beri Özel Halk otobüsleri eliyle sağlanmaktadır. Özel Halk Otobüsleri esnafı da bu “ güçlerini” belediye başkanları üzerinde bir baskı unsuru olarak kullanmaktadırlar. Maalesef belediye başkanları da bu baskıya unsuruna karşı ulaşımı kamulaştırma cesaretini gösterememişlerdir. Hatta başkanlar çoğu zaman halkın çıkarından çok özel halk otobüsleri esnafının çıkarını korumuştur.

Ulaşımın Kamusal olmaması ekonomik kriz döneminde halkı daha çok etkilemektedir.

Sol Parti Antalya İl Örgütü olarak defalar yaptığımız ulaşım eylemlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek ‘i bu konuda uyarmamıza rağmen sayın Böcek bu yönde radikal adımlar atmamış bir kere daha özel halk otobüsleri esnafının taleplerine boyun eğmiştir.

Antalya halkı artık özel halk otobüsleri esnafının çıkarının korunmasından bıkmıştır.

Bu nedenle Antalya’nın ulaşımı özel halk otobüslerinin insafına terk edilemez. Antalya’nın ulaşım sistemi derhal kamulaştırılmalı ve herkese ücretsiz nitelikli ulaşım hakkı sağlanmalıdır. Özel halk otobüslerinde ücretli çalıştırılan şoförler kadrolu şekilde Antalya Büyükşehir Belediyesinde istihdam edilmelidir.


 

Çalışarak geçimini sürdüren emekçi halkın, artık cebinden 1 kuruş bile eksilmesine tahammülü kalmamıştır. O nedenle bir kere daha buradan Antalya Büyükşehir Belediyesine sesleniyoruz artık halkın sesine kulak verin ulaşım zamlarını geri alın