Haber: Sabri Kırdar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e bir tepki de SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın’dan geldi.

Aysel Aydın “ Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bütçe görüşmelerinde, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bunların içerisinde sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor" ifadelerini kullandı. Bu ifadelerle eğitimin, çocuklarımızın ve ülkemizin bugünü ve yarınının iktidar eliyle tarikat ve cemaatlere verilmiş olduğunu bir kez daha gördük. Y. Tekin ve iktidar sahiplerinin inatla ve gururla savundukları tarikatları, kirli suç şebekelerinden; din istismarı, sömürü ve rant karanlığından başka bir şey değildir” dedi.

AKP iktidarı eğitim alanındaki fırsat eşitliğini tümden ortadan kaldırmakla kalmamış eğitimde gericileşmeyi ilerletmiştir diyen Aysel Aydın “ çocukların türlü biçimlerde istismara uğradığı, hiçbir denetlemeye girmeyen, devlet destekli bu yapılara çocukları teslim etmekten asla çekinmeyen iktidar laik ve bilimsel eğitime savaş açmıştır.

Halkın çocuklarını bu yapılara mecbur bırakanların karşısında toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan, karma, bilimsel ve laik eğitimi savunmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı bu tarikatlara teslim etmeyeceğiz!

Kız çocuklarını eğitimin dışında tutma gayesini açıkladıktan sonra “sözlerim yanlış anlaşıldı” şeklinde açıklama yapan bakan Tekin temsil ettiği siyasi rejimin gereklerini yerine getirirken ülkeyi ve insanları “siz-biz”, “eksi-yeni” şeklinde de ikiye ayırmaktan çekinmiyor.

ÇEDES projesi ile kendi istedikleri değişimi toplumda yaratma gayesinde olanlar halkın yoksul çocuklarını tarikat ve cemaatlerin içine atmaya ve laikliğin birikimlerini yok etmeye çalışarak fiili şeriat rejimini kurumsallaştırma adımını atma amacını taşımaktadırlar” dedi.

SOL Parti olarak laik ve bilimsel eğitimi gasp ettirmeyeceklerini” söyleyen Aysel Aydın “Yaşamın her alanındaki yasak ve gerici kuşatmaya karşı, herkesi laiklik için direnmeye ve örgütlenmeye davet ediyoruz!

ÇEDES, Türkiye’nin bazı pilot şehirleri ile beraber son olarak Kırklareli ve Tekirdağ’da da uygulanmaya başladı. SOL Parti, Kırklareli ve Tekirdağ’dan başlayarak ülkenin dört bir yanında ÇEDES’e karşı mücadeleyi örgütlemeye kararlıdır. Tarikatlarınızı okullardan kovacağız” dedi.