İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM Başkanlığı'na yeni yapılan vekil odalarının maliyetini sordu. Öztürk, odalara neden ihtiyaç duyulduğu sorusunu da yöneltti.

Öztürk, şu soruları yöneltti:

“28'inci dönem başladığında kaç milletvekiline uzun bir süre oda tahsisi yapamadınız? Oda tahsisi yapamadığınız için Türkiye Büyük Millet Meclisi binalarında ne gibi değişiklikler yaptınız? Bu değişiklikler için ne kadar para harcadınız?”

Meclis Başkanlığı 550 olan milletvekili sayısının 600'e çıkarıldığı ve o dönem bunun için gerekli tadilatların yapıldığı ifade etti.

27'nci dönemde milletvekillerinden bir kısmının bakan olarak atanması sebebiyle makam odası sıkıntısı yaşanmadığı belirtilen cevapta şunlar kaydedildi:


“Daha sonra ortaya çıkan makam odası talebini karşılayabilmek için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı arasında 14.08.2023 tarihinde imzalanan ek protokol kapsamında Halkla İlişkiler Binası zemin katındaki bürolar ile toplantı salonları tadilat yapılarak 10 adet standart milletvekili odasına dönüştürülmüştür. 1 Ekim 2023 tarihi itibariyle de milletvekillerinin kullanımına sunulmuştur. TOKİ'nin yaptığı ihale sonucunda söz konusu iş 14.879.000 TL bedel karşılığında 30 günde tamamlanmıştır”

Gazeteduvar'dan Ceren Bayarın haberine gçre; TBMM Başkanlığı'nın açıklamasına göre, oda başına maliyetin 1 milyon 400 bin lira olduğu hesaplandı.