Zamlı tarifenin uygulanmaya başlanmasına iki gün kala SOL Parti Antalya İl Örgütü toplu ulaşıma yapılan zammı protesto etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen SOL Parti Antalya İl Örgütü üyeleri  “ Ulaşım Haktır! Zamlar Geri Alınsın! Pankartı açarak basın açıklaması yaptı.

Antalyalılar sizi AKP tarzı belediyecilik yapın diye  o koltuğa oturtmadı.

SOL Parti Antalya İl Örgütü adına basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Aysel Aydın “Antalyalılar sizi AKP tarzı belediyecilik yapın diye  o koltuğa oturtmadı.

Sosyal demokrat bir belediye olmanın gereği krizin bütün bedelini halka yüklemek değil krize karşı halkı koruyacak kamucu politikalar izlemektedir. Ancak bu kamucu anlayışı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden görememekteyiz. Ulaşım tıpkı eğitim, sağlık ve barınma gibi kamusal bir haktır. Bir kentin nitelikli ulaşım hakkı tamamıyla özel halk otobüsü sahiplerinin insafına terk edilemez. Ancak Antalya Büyükşehir Belediyesi halktan çok özel halk otobüsü sahiplerinin sesine kulak vermektedir. Özel halk otobüsü sahipleri tak zam istiyor Antalya Büyükşehir Belediyesi şak zam yapıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi halkın pahalı ve kötü ulaşım eleştirilerine adeta kör ve sağır kalıyor. Otobüslerin sefer sayısı kasıtlı şekilde azaltılıyor, Antalyalılar dakikalarca duraklarda otobüs bekliyor, otobüs gelirse şanslı olan otobüse binebiliyor, binende tıklım tıkış şekilde seyahat ediyor.  Bu durum artık kabul edilemez tüm Antalyalılar insani koşullarda seyahat etmeyi hak ediyor.

Bu nedenle Antalya’nın ulaşımı özel halk otobüslerinin insafına terk edilemez. Antalya’nın ulaşım sistemi derhal kamulaştırılmalı ve herkese ücretsiz nitelikli ulaşım hakkı sağlanmalıdır. Özel halk otobüslerinde ücretli çalıştırılan şoförler kadrolu şekilde Antalya Büyükşehir Belediyesinde istihdam edilmelidir.

Çalışarak geçimini sürdüren emekçi halkın, artık cebinden 1 kuruş bile eksilmesine tahammülü kalmamıştır. O nedenle bir kere daha buradan Antalya Büyükşehir Belediyesine sesleniyoruz. Ulaşım zammının yürürlüğe gireceği 15 Mart’a iki gün var. Antalya halkının sesini duyun ve bu zamdan derhal vazgeçin” ifadelerini kullandı.