10 Ekim 2015 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamlarından biri Ankara’da yaşandı. Emek, Barış, Demokrasi Mitingi için Ankara Tren Garı Meydanı’nda buluşan binlerce kişinin arasında giren iki IŞİD’li canlı bombanın düzenlediği terör saldırısı sonucunda 103 kişi hayatını kaybetti, 500’ün üzerinde kişi yaralandı. Aradan geçen zamanda katliamda ihmali olan tek bir kamu görevlisi dahi yargılanamadı.

Katliamın 8. yıldönümünde siyasilerden anma paylaşımları yapıldı.

KILIÇDAROĞLU: BARIŞ VE HUZURU SAĞLAMAK BORCUMUZDUR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Tüm karanlık noktaları açığa çıkarmak, yurttaşlarımıza olan borcumuzdur" dedi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

"#10EkimAnkaraKatliamı’nda yitirdiğimiz yurttaşlarımızı hüzün ve rahmetle anıyor, terörü ve terör işbirlikçilerini lanetliyorum. Tüm karanlık noktaları açığa çıkarmak, hukuk önünde hesabını sormak; ülkemizde barış ve huzuru sağlamak katledilen yurttaşlarımıza olan borcumuzdur."

BABACAN: BARIŞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

"Terörün ve şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz" diyen DEVA lideri Ali Babacan ise şunları söyledi: 

"Bugün, 10 Ekim Ankara Garı katliamının 8. yıl dönümü. Hayatını kaybeden 103 insanımızı asla unutmayacağız. Terörün ve şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz. Bu topraklarda barış için, kardeşlik için canla başla çalışmaya devam edeceğiz."

DAVUTOĞLU: BİRLİĞİMİZE KASTEDENLER ASLA AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAK

"10 Ekim Ankara Garı terör saldırısının yıldönümünde, yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan ailelerine sabır diliyorum. Terörle huzurumuza, birliğimize kastedenler asla amaçlarına ulaşamayacak."

YSP: DAVA KARANLIKTA BIRAKILMAYA ÇALIŞILIYOR

“10 Ekim Ankara Gar katliamını planlayanları da azmettiren ve yardım eden karanlık güçleri de tanıyoruz. Katliamın gerçek failleri, bağlantıları ve siyasi sorumlularının yargılanması için mücadele etmeye devam edeceğiz”

TKP: BAŞKENTİN GÖBEĞİNİ KATLİAM ALANINA ÇEVİRENLER YARGILANACAK

"Adalet de, eşitlik de, insanca bir yaşam da bu düzen değiştirilmeden sağlanmayacak! Alınan istihbarata rağmen hiçbir önleyici adım atmamış, hedef halindeki yurttaşlar için güvenlik önlemi almamış, patlama sonrasında alana gaz bombaları ile saldırmış, başkentin göbeğini katliam alanına çevirmiş bu düzenin sahipleri mutlaka yargılanacak! #10Ekim"

EMEK PARTİSİ: GERÇEK SORUMLULARI BİLİYORUZ

"10 Ekim’de barış ve demokrasi için hayatını kaybedenlerin anılarını barış, demokrasi ve özgürlük mücadelemizde yaşatacağız. Gerçek sorumluları biliyoruz ve cezalandırılması için de mücadele etmeye devam edeceğiz."